Sudac koji je Šimuniću pokazao tri žuta kartona brani kolegu: "Trebat će mu mjeseci da preboli..."

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJE nekoliko dana svjetska nogometna javnost ostala je šokirana nevjerojatnom greškom suca Keitha Strouda na utakmici između Newcastlea i Burtona (1:0) u Championshipu. Spomenuti sudac je dosudio penal za domaćina, a nakon toga poništio gol Matta Ritchieja jer je njegov suigrač ranije utrčao u kazneni prostor, umjesto da ga ponovi. 

On je kasnije priznao veliku grešku, a u njegovu obranu stao je Graham Poll, koji je ostao upamćen iz susreta Hrvatske i Australije 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Englez je tog 22. lipnja pokazao Josipu Šimuniću tri žuta kartona prije crvenog, ostalo je povijest. Međutim, upravo Poll zna kakav je osjećaj napraviti grešku pred očima cijelog svijeta i ostati upamćen zbog toga...

"Bila je to teška greška, ali je imao i sreće pa nije utjecala na utakmicu. Međutim, što su radili pomoćnici te četvrti sudac? Zašto ga nisu ispravili u tom trenutku? Naravno, nisu željeli biti dio toga i izlagati se kasnijim napadima. Jednostavno, lakše im je bilo ostati u anonimnosti. Jer, tko će se sutra sjećati tko su bili pomoćnici na toj utakmici, baš kao i 2006. kada sam ja napravio grešku na utakmici Hrvatske i Australije", napisao je Poll u svojoj kolumni. 

Bivši sudac je spomenutu grešku u Stuttgartu napravio prvi i jedini put u 26-godišnjoj karijeri...

"Pogriješio sam te noći, te sam nakon drugog žutog trebao isključiti Šimunića. Nakon toga su mi trebali dani, tjedni, pa i mjeseci da se pomirim s tim i nastavim dalje. Stroud će u budućnosti imati problem jer ljudi neće zaboraviti ovu grešku, ali ne treba odustati, naprotiv. Svi griješimo i sigurno to može ispraviti ako bude na visokoj razini u sljedećim utakmicama", zaključio je Poll. 

Međutim, ovo nije ni prva, a ni posljednja sudačka greška. Zato vam donosimo pet najvećih do sada u povijesti nogometa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.