HRVATSKI NOGOMETAŠI

Stockholm se poklonio Turini: Sa šalom BBB-a njegov sin kojeg nije upoznao

Screenshot

ŠEST GODINA prošlo je od smrti iznimno omiljenog Ivana Turine, koji je preminuo u snu 2. svibnja 2013. u Stockholmu od zatajenja srca sa samo 32 godine.

Turina je tada treću godinu igrao za tamošnji AIK, čiji su ga navijači obožavali, a golman ponikao u Dinamu tako je djelovao na ljude gdje god je igrao.

Zato je i njima teško palo kada je umro i svake godine ga se sjete na godišnjicu rođenja i smrti. Zadnji klub za koji je igrao povukao je njegov broj 27, a s obzirom na to da mu je rođendan 3. listopada, AIK je današnju utakmicu protiv Goteborga odabrao za komemoraciju.

U 27. minuti s tribine na kojoj su pod transparentom s likom i imenom Ivana Turine smješteni najžešći navijači AIK-a krenulo je skandiranje imena neprežaljenog golmana, koje je zatim prihvatio cijeli stadion.

Posebno emotivnoj utakmici pridonijelo je i prisustvo Turinine udovice Senke te njihove djece Tije, Tare i Brune. Dječak nije stigao upoznati oca koji je umro dok je majka bila trudna s njim.

On i sestre fortografirali su se pored "oltara" posvećenog njihovom ocu u svlačionici AIK-a. 

Prije utakmice zaklada koja prikuplja novac za liječenje srčanih bolesti zahvalila je AIK-u, navijačima kluba i obitelji Turina što su pomogli pri skupljanju sredstava za taj plemenit cilj. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.