TRANSFERI

Hoće li Pirlo zadržati Pjacu? Osim Juventusa opcija je samo jedan klub u Italiji

Foto: EPA-EFE

MARKO PJACA mogao bi na novu posudbu, ali to mu nije glavni cilj prije nadolazeće sezone

Pjaci je primarni cilj nametnuti se novom treneru Juventusa Andrei Pirlu, koji je za sada njime zadovoljan, doznajemo iz izvora bliskih igraču. Ako se ne uspije nametnuti, Pjaca će ići na novu posudbu. Jedan klub Serie A je u igri, no taj klub sigurno neće biti Genoa, kako se pričalo u nekim krugovima. U ovom trenutku ne možemo izaći u javnost s imenom tog kluba.

Također saznajemo kako je trener Genoe Rolando Maran htio Pjacu, zvao je i raspitivao se o njemu, no taj interes neće biti realiziran u posudbu.

Ozljede ga spriječile u razvoju

Zbog velikih problema s ozljedama, Pjaca se uopće nije imao priliku nametnuti otkako je igrač Juventusa, a većinu vremena je proveo na posudbama pa je tako prošle sezone bio u Anderlechtu, no i tamo je jako malo igrao zbog ozljede. Osim Anderlechtu, Pjaca je još bio posuđivan Schalkeu i Fiorentini.

Problemi s ozljedama za Pjacu su krenuli 2017. kada su mu otišli prednji križni ligamenti koljena u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, pa je morao pauzirati pola godine. Od tada su se problemi s koljenima nastavili, a Pjaca nikada nije ulovio pravi ritam nakon toga.

Pjacu je Juventus 2016. kupio za 23 milijuna eura iz Dinama. Najskuplji je to transfer u povijesti zagrebačkog kluba.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.