STIGLA JE I SLUŽBENA POTVRDA Nikola "NiKo" Kovač igra u najboljem timu na svijetu

 Foto: ELEAGUE

Nedavnim uspjesima na početku nove CS:GO sezone FaZe Clan i Nikola "NiKo" Kovač zasjeli su na prvo mjesto ljestvice najboljih timova na svijetu po kriterijima najutjecajnijeg portala tog esporta, hltv.org.

>>POČETAK NOVE ERE NiKo i FaZe Clan su osvojili ELEAGUE Premier i nastavili dominaciju

Promjene u postavi, stvaranje CS:GO supertima i mukotrpan rad napokon su urodili plodom. FaZe Clan zauzeo je prvo mjesto na ljestvici hltv.org portala. Još od lipnja to mjesto čvrsto je držao brazilski SK Gaming, u kojem je glavnu riječ vodio ponajbolji igrač svijeta Marcelo "coldzera" David. Međutim, na početku nove sezone FaZe Clan osvojio je dva velika turnira, ESL One u New Yorku u rujnu, a mjesec dana kasnije i pola milijuna dolara vrijedan ELEAGUE CS:GO Premier.
 
Situaciji je malo pripomogla i loša forma SK Gaminga koji od trećeg mjesta ne ESG Touru u Grčkoj nema kvalitetan rezultat. Drugo mjesto ljestvice zauzeo je tako Astralis, finalist ELEAGUE CS:GO Premiera. SK Gaming je na trećem, dok je na četvrtom dobrim predstavama i osvajanjem DreamHacka u Montrealu završio danski North. Najbolju petorku zatvara G2 Esports koji nakon dobrog otvaranje i prvim mjestom na DreamHack Mastersu u Malmou ponovo oscilira.
 
Kako bi učvrstio poziciju na prvom mjestu, FaZe Clan će morati nastaviti s dobrim rezultatima. Ono što ovoj ekipi nedostaje su pobjede na velikim turnirima protiv timova kao što su G2 Esports i SK Gaminga. 
 
Za komentar promjene poretka na ljestvici najboljih CS:GO timova na svijetu zamolili smo Zvonimira "Professeura" Burazina, urednika portala csadria.org i jednog od najvećih domaćih CS:GO stručnjaka koji trenutno radi kao novinar upravo za hltv.org.
 
Foto: hltv.org
 
"Mnogi su sumnjali u to kako će FaZe funkcionirati nakon dodavanja olofmeistera i GuardiaNa, dvojice igrača koji su bili zvijezde u svojim ekipama, no u proteklih godinu dana nisu mogli pronaći pravu formu. Obojica su odlučili da će napustiti velike timove, švedskog Fnatica i rusko-ukrajinskog Na`Vija, no čini se da je odluka bila ispravna.
 
FaZe u svojoj 'Galacticos' postavi izgleda sjajno i odagnali su sve sumnje u to da ovaj tim prepun 'dobrih aimera' neće moći funkcionirati. A to je i logično jer ova ekipa ima puno više od samo dobrih individualnih igrača, svi su izrazito inteligentni u donošenju odluka i u timskoj igri. GuardiaN je posebno procvjetao jer kako i sam kaže, u ovom timu ima slobodu, može se odlučiti za riskantan potez bez straha da će to koštati ekipu runde, tu je uvijek netko da popuni rupu. Norvežanin rain bio je MVP u Atlanti i NiKo u New Yorku, a nema razloga da jedan od dvojice pojačanja to ne bude na sljedećem turniru.
 
Četiri glavna lovca za naslov najbolje ekipe su Astralis, North, SK i G2, a svi bi trebali biti prisutni na nadolazećem 500.000 dolara vrijednom EPICENTERU. SK na papiru ima najbolje šanse da ih skine, no forma brazilske ekipe daleko je od obećavajuće."
 
Pola milijuna dolara vrijedan EPICENTER CS:GO 2017 održavat će se od 23. do 29. listopada u Sankt Peterburgu, u Yubileyny Sports Palaceu. Međutim, uskoro će početi pripreme i za sljedeći ELEAGUE CS:GO Major početkom iduće godine. Bit će to prava prilika da FaZe Clan potvrdi status najbolje CS:GO ekipe na svijetu. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.