Srpski trener donio dašak Balkana u NBA. Pogledajte izljev bijesa na suce zbog poraza

Screenshot: YouTube/NBA

LA LAKERSI pobijedili su Toronto Raptorse 132:131 i došli do 50-postotnog omjera (19-19), ali prvenstveno zahvaljujući nevjerojatnom nizu sudačkih odluka u njihovu korist u zadnjoj četvrtini, u kojoj su domaćini ispucali čak 23 slobodna bacanja, a Kanađani samo dva. Takav je kriterij razbjesnio trenera gostiju Darka Rajakovića, koji je gubio živce uz parket, a onda izbacio sve iz sebe na press-konferenciji nakon utakmice.

Tek drugi europski, a ujedno i srpski glavni trener u NBA ligi, inače uvijek uglađen i nasmijan, pokazao je strast na koju su od trenera puno više naviknuli ljubitelji košarke na ovim prostorima nego u Americi.

"Dosad sam se suzdržavao"

"Ovo što se večeras dogodilo je nečuveno, potpuno sranje, sramota! Sramota za suce, sramota za ligu da je ovo dopustila, 23 slobodna bacanja za njih, a dva za nas u zadnjoj četvrtini", počeo je Rajaković svoj "rant" prema sucima. 

"Kako igrati utakmicu? Razumijem respekt za All-Star igrače i sve to, ali i mi imamo zvijezde u našoj momčadi. Kako je moguće da Scottie Barnes, koji je All-Star kalibar, svaki put punom snagom ide u reket, bez da pokušava odglumiti prekršaj, dobije dva bacanja cijelu utakmicu? Kako je to moguće? Kako ćete mi to objasniti? 

Ako su oni morali pobijediti večeras, recite nam to odmah pa nećemo ni doći na utakmicu, samo im dajte pobjedu. Ovo večeras nije bilo pošteno. I ne događa nam se prvi put. Scottie Barnes će biti All-Star i lice ove lige, a ono što se događa cijelu sezonu - dosad sam se suzdržavao - potpuno je sranje."

Rajakovićev govor već je postao viralan, a koštat će ga visoke kazne zbog kritiziranja sudaca, ali to je vjerojatno i bio plan, jer će se nakon ovakvog performansa njegova poruka daleko čuti, kako o suđenju tako i o hvalospjevima na račun svog najboljeg igrača.

Davisova utakmica sezone

Anthony Davis iskoristio je izostanak ozlijeđenog Torontovog centra Jakoba Pöltla i odigrao utakmicu sezone postigavši 40 poena, 11 skokova i šest asistencija, a LeBron James zabio je 22 uz 12 asista. Najbolji kod Raptorsa bio je Barnes s 26 poena.

Dok su Lakersi došli do polovičnog omjera, Raptorsi su pri dnu Istoka s omjerom 15-22, ali ovo im je tek drugi poraz u pet utakmica nakon nedavne razmjene s New York Knicksima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.