LIGE PETICE

Srbin nakon povijesne partije: Imam sebe na fantasyju. Ovo mi je hrpa bodova

Foto: EPA-EFE/MARIO TADDEO

DUŠAN VLAHOVIĆ, sjajni mladi (21) napadač Fiorentine, golovima za pobjedu protiv Beneventa (4:1) u 27. kolu Serie A upisao se u povijest talijanske, ali i liga Petice općenito. 

U 9. minuti postigao je prvi gol na utakmici i svoj deseti prvenstveni ove sezone. Tako je napadač koji je prije mjesec i pol navršio 21 godinu ušao u anale Serie A kao najmlađi igrač s dvoznamenkastim brojem golova u jednoj sezoni u prvoj talijanskoj ligi.

Ujedno je poslao tek četvrti igrač rođen u ovom mileniju koji je postigao deset golova u nekoj od pet najjačih liga. Prije njega to su uspjeli još samo Erling Haaland, Moise Kean i Amine Gouiri.

U zadnjoj minuti prvog dijela fenomenalno je zabio svoj i Fiorentinin treći gol, čime je postao tek drugi igrač u povijesti Fiorentine koji je u prvom poluvremenu utakmice Serie A zabio tri gola. Prije njega to je uspio samo Kurt Hamrin 1964.

Savršeno je primio loptu na 20-ak metara od gola, okrenuo se, snažno opalio i pogodio u rašlje. Gol kojim je ušao u povijest slavi i zato što mu je donijela uspjeh u Fantasy Footballu, popularnoj simulaciji na koju je navučen, kao i mnogi ljubitelji nogometa: 

"Moram se zahvaliti i našem golmanu Dragowskom, jer ga imam u momčadi u Fantasyju, jer mi je dodao za gol i tako mi donio asistenciju i u igrici. Imam i sebe u fantasyju, tako da sam za ovo kolu osvojio puno bodova", otkrio je za Telegraf. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VLAHOVIĆEVU GOLČINU

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.