Liga prvaka

"Sramim se onog što sam napravio Messiju u polufinalu Lige prvaka"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDY ROBERTSON, sjajni lijevi bek Liverpoola, gostovao je u podcastu kod nekadašnjeg engleskog reprezentativca Petera Croucha. Neizostavna tema bio je sukob Robertsona i Lionela Messija iz polufinala Lige prvaka prošle sezone.

Bila je to ključna utakmica u pohodu Liverpoola na naslov prvaka Europe. Kloppovi nogometaši lovili su zaostatak 0:3 iz Katalonije i prošli u finale čudesnom pobjedom 4:0.

U jednom kontranapadu Messi je završio na travi, a bijesni Robertson je argentinskog nogometaša prolazeći pokraj njega pogodio u glavu. Sudac to nije vidio pa bek Liverpoola nije bio kažnjen iako se Messi odmah požalio sucu na taj potez. Robertson je u proteklih godinu dana nekoliko puta poručio da žali zbog toga što je napravio.

Embed from Getty Images

"Ponekad se na terenu ponašam kao navijač, a ne kao profesionalni nogometaš. To mi je mana", priznao je 26-godišnji škotski nogometaš koji je u Liverpoolu od 2017. godine.

"Fabinho i ja smo pratili Messija, završili smo na travi i onda sam ga malo počupao za kosu. Nije bio presretan zbog tog mog poteza i uvjeravam vas da nikad ne bih ponovio nešto slično. Žalim zbog toga, posebno jer mi sad to stalno svi spominju. Pokazao sam nepoštovanje prema najboljem igraču svih vremena, ne znam što mi je bilo. Nisam razmišljao", rekao je Robertson i nastavio hvaliti nogometaša Barcelone.

"U prvoj utakmici sam se borio s njim koliko sam mogao, a on je zabio dva gola i svi su pričali o njemu. Smatram da je on najbolji svih vremena. Bilo je situacija da su ga dvojica naših veznjaka udarala, a on je nastavljao trčati prema meni. Zastrašujuće je što sve može taj čovjek, nekad jednostavno morate igrati na sreću protiv njega. Toliko je dobar."

Crouchu je opisao i kakav je rad s Jurgenom Kloppom.

"To je čovjek koji nam kaže da sve radimo sa 100 posto. Da treniramo sa 100 posto, igramo sa 100 posto, partijamo sa 100 posto... Jedna od najjačih njegovih strana je odnos s ljudima. Neki treneri se prema svim igračima ponašaju isto, ali on ne. Jurgen sa svakim ima drugačiji pristup i to nam puno znači."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.