Španjolski sportski sud odbio zahtjev za suspenzijom Rubialesa

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI Sportski administrativni sud (TAD) ocijenio je u petak ponašanje predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa "teškim prekršajem", ali ne i "jako teškim prekršajem", pa mu u Španjolskoj ne može odmah biti zabranjeno obnašanje dužnosti u nogometu zbog poljupca nogometašice u usta.

Visoki savjet za sportove (CSD), državno tijelo pod kontrolom španjolske vlade, podnio je TAD-u dvije tužbe protiv 46-godišnjeg Rubialesa. Jedna se odnosi na poljubac u usta 33-godišnje nogometašice Jennifer Hermoso tijekom dodjele zlatnih medalja nakon osvojenog Svjetskog prvenstva 20. kolovoza, a druga na vulgarno primanje za testise tijekom euforične proslave finalne pobjede od 1:0 nad Engleskom u počasnoj loži stadiona u Sydneyju.

Sedmero sudaca TAD-a donijelo je ocjenu temeljem aktualnog pravilnika koji je na snazi u Španjolskoj, čime je odbijen zahtjev CSD-a da se Rubialesu trenutačno zabrani obnašanje dužnosti u nogometu između 2 i 15 godina.

TAD će, međutim, naknadno donijeti svoju konačnu presudu, ali zbog kvalifikacije samo "teškog prekršaja" Rubiales može biti izopćen do maksimalno dvije godine bude li proglašen krivim. Kvalifikacija "jako težak prekršaj" značila bi da je zloupotrijebio svoju moć predsjednika saveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.