Španjolski mediji: Loša sreća i bijedna partija glavni su razlozi šokantnog poraza

DAN nakon poraza od Švicarske cijela Španjolska je u šoku, nakon što izabranici Vicentea del Bosquea, označavani uoči turnira kao najveći favoriti, nisu uspjeli osvojiti niti bod protiv Hitzfeldovih trupa.

> Hitzfeld: 105 godina čekamo ovu pobjedu, ponosan sam na svoje igrače

> Španjolci u šoku: "Lekcija poniznosti od zemlje skijaša"

> Prizemljena Furija: "Ma kakvi smo mi to favoriti?"

Aragones: Bolja momčad je izgubila

Posebno ogorčen je i Luis Aragones, bivši izbornik Furije koji je prije dvije godine osvojio naslov europskog prvaka u Austriji i Švicarskoj: "Najveći je problem bio nedostatak brzine bez lopte i pronalaženje otvorenih prostora. Nije nakon ovog poraza sve gotovo, ali šansa još uvijek postoji, premda je bolja momčad izgubila", rekao je Aragones zamjerivši Del Bosqueu što je igrao s dvojicom defenzivnih veznih igrača.

Španjolski mediji posebno su razočarani, a osim ne baš dojmljive prezentacije svojih igrača za poraz okrivljuju i nedostatak sreće:

"Cilj osvajanja naslova i dalje ostaje u realnoj domeni, premda među igračima sada vjerojatno vlada veliki pesimizam. Loša sreća i bijedna partija najveći su razlozi šokantnog poraza. Naši igrači su se ponašali kao apsolutni vladari lopte dok je Švicarska ostala ukorijenjena u svom polju, strpljivo čekajući priliku iz kontranapada. Del Bosque nije smio zaboraviti na Fabregasa u trenutku kad je morao stizati vodstvo gostiju. Bio je to jedan jako loš dan, ne mora značiti da će u takvom tonu proći i ostatak prvenstva", piše As dok s naslovom "Akcija bez reakcije" El Mundo Deportivo također kritizira poteze španjolskog izbornika:

"Švicarskoj je priznat neregularan pogodak, nama nije dosuđen jedanaesterac"

"Španjolska je i nakon ulazaka Torresa i Navasa imala posjed lopte, ali nedostajalo je konkretnosti - jedan ugriz kojim bi dotukli Švicarsku. Navas je djelovao po desnoj strani, ali nikakve koristi nije bilo od njegovih prodora. Igra jednostavno nije bila dovoljno brza i to će se morati popraviti, a da loše vijesti ne dolaze same pokazala je i ozljeda Inieste."

Marca piše o "velikoj nesreći koja je pogodila Španjolsku": "Švicarski gol morao je biti poništen zbog zaleđa, a nama nije dosuđen čisti jedanaesterac. Španjolska sada više ne može maštati o izboru protivnika u osmini finala, prioritet je uopće plasirati se u drugi krug, a za to će trebati pobijediti u obje sljedeće utakmice."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.