Španjolska ikona ruši rekord kluba da u iznenađujućem transferu dovede Ivicu Ivušića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IVICA IVUŠIĆ bi uskoro mogao napustiti Osijek. Tu su vijest danas objavili neki hrvatski mediji, a potvrda je sada stigla i iz zemlje u koju bi, potpuno iznenađujuće, Ivušić trebao i otići. Radi se o Cipru, tamošnji prvoligaš Pafos je klub koji je zagrizao za brončanog hrvatskog vratara iz Katara.

Ranije se pisalo o interesu Napolija, ali i nekih drugih klubova iz liga Petice pa nitko nije mogao ni sanjati da bi samo nekoliko mjeseci kasnije mogao u priču ući ciparski klub. Sve to se događa nakon što je Ivušić svom CV-u dodao i brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva. Ta medalja ima težinu neovisno o tome koliko je kao igrač sudjelovao u njoj, ali ona nije privukla jače klubove od Pafosa.

Ikona radi na transferu

Ipak, ono što je dobra vijest za Osijek, Pafos ima novca i mogao bi platiti odštetu koju hrvatski klub traži. Navodno se radi o svoti od tri milijuna eura. Kada bi se taj posao dogodio, Ivušić bi postao najskuplji igrač u povijesti Pafosa. Rekord drži senegalski veznjak Moustapha Name koji je ove sezone stigao u klub za 1.5 milijuna eura odštete.

Posebno zanimljiv detalj ove priče je čovjek koji kao glavni operativac ciparskog kluba radi na dovođenju Ivušića, a riječ je o Gaizki Mendieti. Mendieta je ikona španjolskog nogometa, svojevremeno je bio šesti najskuplji nogometaš svijeta kad je za 47.7 milijuna eura prešao iz Valencije u Lazio.

Ako Pafos pristane na uvjete Osječana, Ivušić će gotovo sigurno Hrvatsku zamijeniti Ciprom. Osijek je već u ovom prijelaznom roku prodao Diona Drena Belju u Augsburg te Laszla Kleinheislera u Panathinaikos. Ivušić bi mogao biti sljedeći kapitalac koji će napustiti Bijelo-plave, a zasad nema najavljenih zamjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.