Slovenski golman: Ne znam kako će se Hrvati oporaviti od ovog poraza

Foto: EPA

HRVATSKI rukometaši izgubili su od Slovenije 31:29 u važnoj utakmici u borbi za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. Nakon teško izborene pobjede nad Japanom momčad Dagura Sigurdssona izgubila je od jednog od glavnih konkurenata u borbi za mjesto među najboljih osam. Hrvatskoj će sada za prolazak trebati barem jedna pobjeda protiv Njemačke, Švedske ili Španjolske.

"Svi znamo što nam znači pobjeda protiv Hrvatske. Pričat ćemo o tome narednih 15 godina. Ovo je povijesni trenutak i znam da će Hrvatima biti jako teško oporaviti se. Ako se uopće i oporave. Pogotovo jer je riječ o Olimpijskim igrama. Za nas je jako važno da smo stigli do prve pobjede, tako da imamo nadu za prolazak", komentirao je nakon utakmice slovenski golman Klemen Ferlin, koji je na ovoj utakmici obranio osam lopti.

Ferlin odlučio utakmicu

Hrvatska je igrala dobro sve do zadnjih 15-ak minuta. Pri vodstvu Hrvatske od 21:20 Slovenija je postigla pet pogodaka zaredom i tako stvorila prednost koju Hrvatska više nije uspjela dostići. U tim trenucima sjajan je bio slovenski golman Ferlin, koji je, između ostalog, obranio sedmerac Mariju Šoštariću.

Zadnju priliku za povratak Hrvatska je imala u 54. minuti, kada je Šoštarić istrčao kontru za povratak na jedan gol zaostatka, ali Ferlin mu je obranio i to, nakon čega je Dean Bombač zabio za 26:23 i prelomio susret.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.