Slovenija slavi povijesni uspjeh: Bravo fantje, za nas ste junaki!

PRVI put u povijesti Slovenija je u polufinalu europskog prvenstva u košarci. Slovenski mediji slave svoje nove junake.

Na naslovnicama jasno piše: "Bravo fantje, za nas ste junaki!". Slovenci su pod vodstvom fantastičnih Lorbeka i Lakovića pokazali moć, volju i karakter. Hrvatska je ponovo odigrala prvih 20 minuta na najvišem nivou, ali je igra nestala s početkom drugog poluvremena. U trećoj četvrtini Repešini izabranici postigli su samo dva koša, jedan iz igre i jedno Planinićevo slobodno bacanje.

Slovenija slavi veliku pobjedu protiv Hrvatske i prvi ulazak u polufinale Eurobasketa. Javnost je najsretnija što je veliki uspjeh postignut upravo preko susjedne reprezentacije. Jedan od mnogih komentara na internetskim portalima kaće kako je hrvatska rugby-košarka doživjela težak udarac i da su Slovencu zasluženo pobijedili četu Repešinih individualaca.

"Pokazali smo gdje nam je mjesto, među kremom europske košarke", komentirao je jedan navijač.

Najzaslužniji za ovaj uspjeh je Erazem Lorbek. Sinoć je protiv Hrvatske zabio 23 koša, a do 27. minute nije promašio niti jedan šut na koš. Mnogi stručnjaci smatraju da će on ponijeti i titulu najkorisnijeg igrača prvenstva.

"Moram pohvaliti svoje igrače. Pokazali su kako se bori za Sloveniju. Moja filozofija je pobijediti u svakoj utakmici, a to je najlakše ako se igra dobra obrana. Erazem je za mene najbolji igrač prvenstva, igra u velikoj formi i nadam se da će nastaviti tako u sljedeće dvije utakmice", rekaoo je slovenski izbornik Jure Zdovc.

"Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri, ništa se ne može usporediti s time. Nije bilo lako doći do pobjede. Pokazali smo karakter, vratili se nakon zaostatka i pobijedili. I  prije smo imali dobru momčad na velikim natjecanjima, ali sada smo u najboljim košarkaškim godinama i to iskustvo smo iskoristili. Navijači najbolji, u Poljskoj se osjećamo kao kod kuće", rekao je Boštjan Nachbar koji je u pobjedu ugradio svojih 12 koševa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.