tenis

Slovenac je prije 10 dana u New Yorku napravio isto što i Đoković. Nije izbačen

Screenshot

ŠOK u svijetu sporta izazvalo je izbacivanje Novaka Đokovića u četvrtom kolu US Opena zato što je najbolji tenisač na svijetu nenamjerno lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Đoković je u prvom setu protiv Pabla Carrena Buste, pri rezultatu 6:5 za suparnika, iznerviran gubitkm breaka napucao loptu i slučajno pogodio u vrat sutkinju, koja se srušila. Đoković je odmah dotrčao do nje ispričavajući se i pružajući joj pomoć.

Međutim, nije bilo pomoći trostrukom osvajaču njujorškog Grand Slama i sukladno pravilima je zbog nesportskog poteza diskvalificiran. Nije mu pomogla isprika sutkinji koju je napucao kao ni duga rasprava s dužnosnicima turnira na centru terena.

Međutim, prije samo deset dana i na istom mjestu, tenisač koji je napravio isto što i Đoković je pošteđen.

Slovenski tenisač Aijaž Bedene je igrajući Cincinnati Masters, koji se održavao na terenima US Opena, u ljutnji loptom snažno napucao kamermana koji je snimao meč iza terena.

Sudac je na to prekinuo meč i pozvao čelnike turnira na konzultacije hoće li suspendirati Bedenea. Ipak, presudilo je što se kamerman, za razliku od sutkinje koju je napucao Đoković, zauzeo za svog "krvnika", prihvatio njegovu ispriku da je pogođen slučajno te da mu od toga nisu ostale nikakve posljedice. 

Na istom mjestu i deset dana kasnije, Đokoviću je presudila teatralna reakcija sutkinje koju je pogodio lopticom te je odlukom vodstva turnira ostao bez prilike da po četvrti put podigne pehar u Flushing Meadowsu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.