Slavni Portugalac ljut na FIFA-u što nije isključila Ronalda: "VAR-u ne ide baš najbolje"

Foto: EPA

SINOĆ je i službeno srušen rekord svjetskih prvenstava. Zahvaljujući VAR-u na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, već je nakon dva kola dosuđeno više jedanaesteraca nego na ijednom SP-u do sada.
 
Nakon samo dva kola SP-a u Rusiji, broj penala popeo se na 16, a jučer je dosuđen i dvadeseti jedanaesterac čime je srušen rekord iz 1990. godine kada je na cijelom turniru bilo 18 penala.

VAR je promijenio igru, mnogi će reći, nabolje, ali neki i nisu prezadovoljni donesenim odlukama. Iranski izbornik Portugalac Carlos Queiroz bio je vrlo razočaran nakon sinoćnjeg remija 1:1 protiv Portugala. Iako je njegova momčad izborila remi iz jedanaesterca koji je dosuđen zbog VAR-a u sudačkoj nadoknadi, Queiroz je bio kritičan prema odluci da sudac ne isključi Cristiana Ronalda nakon pregleda VAR snimke. Ronaldo je tijekom susreta laktom pogodio braniča Mortezea Pouraliganjija, a iako se strahovalo od isključenja, dobio je samo žuti karton.

"Zaustavite igru zbog VAR-a, vidite lakat. Lakat je za crveni karton. Pravila su takva, ne piše u pravilima radi li se o Messiju ili Ronaldu. Odluke moraju biti jasne svima. Svi se slažu da VAR-u ne ide najbolje, puno je pritužbi", kaže Portugalac koji je s Iranom u završnici mogao izbaciti svoje sunarodnjake sa Svjetskog prvenstva.

"Pitali smo FIFA-u da nam objasni, ali odbili su. Samo želimo znati tko sudi utakmicu, tko donosi odluke tijekom utakmice. Imamo pravo znati", dodao je Queiroz.

Izbornik Portugala Fernando Santos vjeruje da je VAR odradio dobar posao.

"Ne muče me te odluke, čini se kao normalna stvar na utakmici. Sudac je napravio što je trebao, to moramo prihvatiti", rekao je Santos.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.