Slaven Belupo ima novog trenera. Radio je u Tottenhamu i bio šef Niki Kovaču

Foto: EPA

RICARDO MONIZ novi je trener Slaven Belupa. Nizozemac rođen 17. lipnja 1964. u Rotterdamu preuzet će klupu od Zorana Zekića, a posljednji angažman imao je u mađarskom ZTE-u, piše službena stranica koprivničkog kluba. Moniz se može pohvaliti velikim iskustvom koje je stekao u brojnim klubovima i ligama. Kao najveći uspjeh ističe se dvostruka kruna s austrijskim RB Salzburgom u kojem mu je pomoćnik bio bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

U svojoj karijeri vodio je i mađarski Ferencvaros, engleski Notts County, slovački Trenčin, nizozemske Eindhoven i Excelsior, njemačke HSV i München 1860, danski Randers te poljsku Lechiju. Bio je i voditelj škole nogometa u švicarskom Grasshoppersu, trener mlade momčadi nizozemskog PSV-a i individualni trener u Tottenhamu.

"Svjestan sam da dolazim u klub koji nije favorit za najviše pozicije, ali to je ono što nas treba inspirirati i motivirati. Moramo imati veliku ambiciju i kroz rad na visokom nivou praviti korake prema naprijed.

"Čarobni štapić ne postoji"

Bez obzira na to što smo u startu možda autsajderi, želimo vrebati priliku iz sjene, a to će doći kroz visoki intenzitet rada na svakom treningu. Volim se natjecati protiv nominalno boljih i većih, protiv klubova koji imaju više novaca i bolje uvjete jer je u nogometu sve moguće", rekao je Moniz pa nastavio:

"Kada smo pričali o mom dolasku u Slaven Belupo, osjetio sam od ljudi iz kluba veliku ljubav prema nogometu te da kroz razgovor s njima dobivam veliku energiju. Jedva čekam da krenemo s radom, no moram istaknuti da nas čeka puno posla.

Čarobni štapić ne postoji, a jedini cilj nam mora biti napredak korak po korak. Moramo zajedno kreirati jednu filozofiju u klubu koju ćemo svi pratiti, i prva momčad i škola nogometa. Ne želim nikome ništa nametati, moj zadatak je uvjeriti sve u tu filozofiju jer sam timski igrač."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.