SKAKAČKA IKONA NA ZOI-u U 50-oj "Na iduće Igre dolazim po zlato!"

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDA ne samo zimskog, nego sporta općenito, završio je u Pjongčangu nastup na njegovim osmim Olimpijskim Igrama. 

Noriaki Kasai u lipnju prošle godine napunio je 45. Ali, skijaš-skakač koji je na ZOI-u prvi put nastupio 1992. u Albertvilleu ne pokazuje znakove umora ili starosti.
 
Upravo suprotno, Kasai najavljuje da ćemo ga gledati i za četiri godine u Pekingu, na devetim Igrama.
 
Tako bi se pridružio austrijskom jedriličaru Hubertu Raudaschlu i latvijskom strijelcu Afanasijsu Kuzminsu, dok bi ispred njega ostao samo kanadski preposnki jahač Ian Millar s deset nastupa na Olimpijskim Igrama.

Ali Kasai, koji će u vrijeme idućih ZOI dobrano zagaziti u 50. godinu, nipošto ne namjerava u Pekingu 2022. biti prolaznik kojem će se klanjati zato što je zaslužni starac i nekadašnji velikan.
 
"Ne dolazim kako bih sudjelovao, nego po zlato. Na Igrama sam osvojio sve medalje osim zlatne. Želim medalju koja mi još nedostaje. Mogu još skakati i nikako nisam gotov!", poručio je Kasai.
 
Osvajač momčadskog srebra u Lillehammeru 1994. i bronce u Sochiju 2014., pojedinačnog srebra u Sochiju, te svjetski prvak u letovima iz 1992. uvjeren je da na idućim Igrama može daleko bolje od onog što je ostvario u Pjongčangu, a to su 21. i 33. mjesto.
 
"Pokazao sam tek polovicu od onog što znam. Drugu polovicu pokazat ću za četiri godine", poručio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.