Sjećate li se ovog napadača? Bio je u Bayeru, Mamić ga je u suzama prodao, a sada se vraća u HNL

Foto: Guliver Image/Getty Images

JEDANAEST godina nakon što je iz Osijeka u senzacionalnom transferu potpisao za Bayer, Josip Tadić će ponovno igrati u HNL-u.

Napadač, koji je nakon sedam golova u 20 utakmica sa samo 17 godina otišao u Njemačku, bio je jedan od najvećih hrvatskih talenata i najavljivan je kao Šukerov nasljednik. Desetak godina lutao je po klubovima, a sada kao 29-godišnjak karijeru nastavlja u Slavenu.

U Njemačkoj se nije snašao, za Bayer je odigrao samo jednu utakmicu, a veći dio karijere u Leverkusenu proveo je u drugoj momčadi kluba. Nakon što je shvatio da za njega nema budućnosti u Bundesligi vratio se u Hrvatsku gdje je u dresu Dinama nastupao tri sezone. Danas kaže da mu je to bio najljepši period karijere, a Dinamo je, vjerovali ili ne, jedini klub u kojem se zadržao više od jedne sezone.

 

Dinamo ga je 2009. godine prodao u Grenoble, a Zdravko Mamić ga je ispratio u suzama.

"Rasplakao sam se kad smo se opraštali jer sam evocirao uspomene na sastanak u Leverkusenu prije dvije i pol godine kada smo Josipa dovodili u Maksimir kao jednog od najvećih talenata. Odlazi nam igrač koji ima samo 22 godine, od ovog transfera me boli želudac, ali izgleda da mu je psihološka barijera bila prevelika. Vječna tajna ostat će zašto nije razvio svoj potencijal", rekao je Mamić nakon što ga je prodao u Francusku.

A tamo u 19 utakmica nije zabio niti jedan gol, pa je klub raskinuo ugovor s njim. Kasnije je kratko igrao za Arminiju iz Bielefelda s kojom je ispao u treću njemačku ligu, AC Omoniju, Lechiju iz Gdanjska, a 2012. je otišao čak u Australiju gdje je nastupao za Melbourne.

"Impresivan, neuhvatljiv i član zlatnog Dinama. Doveli smo nogometaša koji će nam donijeti pobjednički mentalitet", hvalili su se Australci, ali su ga pustili već na kraju sezone.

Prije tri godine vratio se u Rijeku, najavljen je kao veliko pojačanje, ali je nakon samo jedne utakmice otišao na posudbu u Zadar. Hrvatsku je ponovno napustio 2014. godine, a u posljednje dvije sezone bivši mladi hrvatski reprezentativac nastupao je za austrijski Sturm i turski Balikesirspor. Karijeru, koju je osim čestih promjena klubova obilježilo i nekoliko ozljeda, sada pokušava spasiti u Koprivnici, u 13. klubu u karijeri...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.