HNL

ŠIBENIK - ISTRA 1:0 Istra promašivala, Šibenik zabio iz brze akcije za važne bodove

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENIK je s 1:0 pobijedio Istru 1961. u zaostaloj utakmici 15. kola 1. HNL golom Denija Jurića iz 52. minute. U okršaju klubova koji se bore za ostanak momčad Krunoslava Rendulića uspjela je izvući bodove u utakmici u kojoj je Istra promašila niz velikih šansi.

Gosti su po jakoj kiši odigrali puno bolje prvo poluvrijeme. Već u šestoj minuti veliku šansu promašio je napadač Leon Šipoš kojeg je ubačajem s lijeve strane poslužio Šime Gržan.

Istra promašivala velike šanse

Istra je djelovala čvrsto u obrani i nije dopustila Šibeniku previše šansi. Najopasniji je bio korner Marka Bulata s lijeve strane. Ta je lopta u 29. minuti išla direktno u gol Lučića, no gostujući se golman snašao i boksao tu loptu.

Obranama Nediljka Labrovića i nepreciznošću Josipa Špoljarića Šibenik se spasio u prvih 45 minuta.

A onda je u 52. minuti uslijedio šok za goste. Deni Jurić pobjegao je obrani Puljana i sam izašao pred Lučića kojeg je rutinski matirao za vodstvo domaćina.

Istru ni taj gol nije pokolebao pa je nastavila stvarati šanse, ali i promašivati. U 63. minuti Slavko Blagojević trese gredu lijepim udarcem s 20-ak metara, a u 74. minuti Gedeon Guzina glavom šalje loptu preko gola.

Špoljarić je mogao donijeti bod Istri

Šibenik je šansu za 2:0 promašio u 75. minuti. Todor Todorski izbio je sam na Lučića koji ga obranom zaustavlja, što ostavlja Istru Fausta Budicina u igri do kraja.

U 79. minuti Josip Špoljarić prima loptu na desetak metara od Labrovića, uspijeva se izboriti za udarac pored Kvesića i tuče po golu. Zaustavlja ga obranom Labrović, a lopta završava na stativi domaćeg gola.

Šibenik za tri dana gostuje kod Gorice, Istra 1961 dan kasnije igra protiv Rijeke na Rujevici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.