SHOW JOVETIĆA Crnogorci se osvetili Armencima uz škarice sjajnog napadača

Foto: Getty Images / Guliver Image

CRNA GORA nastavlja sanjati povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo. Momčad Ljubiše Tumbakovića razbila je Armeniju u Podgorici s 4:1 u 6. kolu skupine F i time ostala na drugom mjestu, koje garantira doigravanje za veliko natjecanje. 

Time su se Crnogorci osvetili Armencima za šokantan poraz 3:2 poslije vodstva 2:0 u Yerevanu u studenom 2016. 

Već u 2. minuti bivši igrač Dinama Fatos Bećiraj načeo je goste, a Stevan Jovetić u 28. prekrasno zabio s 20 metara poslije čudesnog driblinga. Međutim, tu se Crna Gora nije zaustavila, naprotiv. U 54. minuti Jovetić je sjajno prošao nakon kontranapada i s ruba šesnaesterca s lijeve strane majstorski pogodio suprotni kut.

I onda, u 81. minuti, Jovetić je potpisao vlastiti show. Bećiraj je centrirao s desne strane, a bivši napadač Fiorentine, Manchester Cityja, Intera i Seville škaricama prekrasno zabio i hat-trickom potopio Armeniju za konačnih 4:1. 

Isti broj bodova kao i Crna Gora ima Danska, koja je slavila kod Kazahstana s 3:1, dok je lider skupine Poljska lako svladala Rumunjsku s 3:1, kojoj je hat-trickom presudio Robert Lewandowski. 

U skupini C Njemačka je upisala maksimalnu šestu pobjedu preko San Marina (7:0) i time nastavila let prema Rusiji. Aktualni svjetski prvak slavio je golovima Juliana Draxlera u 11, Sandra Wagnera u 16. 29. i 85, Amina Younesa u 38, Shkodrana Mustafija u 47. i Juliana Brandta u 72. minuti. 

Drugo mjesto drži Sjeverna Irska, koja je srušila Azerbejdžan Roberta Prosinečkog (1:0), a Norveška i Češka remizirale su (1:1), 

SKUPINA C

Njemačka - San Marino 7:0

Azerbejdžan - Sjeverna Irska 0:1

Norveška - Češka 1:1

 

SKUPINA F

Poljska - Rumunjska 3:0

Crna Gora - Armenija 4:1

Kazahstan - Danska 1:3

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.