Senzacija s Farskih otoka u produžecima zaustavljena na putu do Lige prvaka

Foto: EPA

PRVAK Farskih otoka Klaksvík je nakon senzacionalnog izbacivanja mađarskog Ferencvaroša i švedskog Hackena zaustavljen u trećem pretkolu Lige prvaka od strane norveškog Moldea. Klaksvík je na domaćem terenu pobijedio s 1:0 i na gostovanje donio prednost.

Ona je trajala samo do 16. minute, kada je ukupni rezultat poravnao Kristian Eriksen. Molde je dominirao tijekom većeg dijela utakmice, ali u prvih 90 minuta nije uspio završiti posao. Otišlo se u produžetke u kojima su gosti s Farskih otoka platili danak umoru i Martin Linnes je u 111. minuti zabio za 2:0 i prolazak Moldea.

Dolaze iz države s 50 tisuća stanovnika

Klaksvik je dolaskom do ovoga pretkola u najgorem slučaju sebi zagarantirao grupnu fazu Konferencijske lige. Sada ga čeka play-off Europske lige u kojem će mu protivnik biti Sheriff iz Tiraspola, apsolutni vladar moldavskog nogometa.

Klaksvik inače dolazi iz istoimenog mjesta sa samo 4800 stanovnika. Farski otoci su teritorij s djelomičnom autonomijom, a formalno su dio Danske. Arhipelag koji se sastoji od 18 vulkanskih otoka ima 50 tisuća stanovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.