Šef francuskog nogometa smijenjen nakon kontroverzne izjave o Zidaneu

Foto: EPA

DUGOGODIŠNJI predsjednik francuskog nogometnog saveza (FFF), 81-godišnji Noel Le Graet, smijenjen je s te dužnosti te će ga zamijeniti dosadašnji dopredsjednik Philippe Diallo, odlučeno je na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora FFF-a. Le Graetova pozicija oslabjela je nakon nedavnih kontroverznih izjava vezanih uz legendarnog francuskog igrača Zinedinea Zidanea, koji je slovio kao mogući nasljednik Didiera Deschampsa na mjestu izbornika aktualnih svjetskih doprvaka.

Uoči nedavnog Svjetskog prvenstva u Kataru očekivalo se kako će Deschamps po završetku tog natjecanja napustiti klupu Francuske te da će ga zamijeniti Zidane. No Deschamps je nakon dolaska do finala odlučio ostati i potpisao je novi ugovor do ljeta 2026. godine, koji je Izvršni odbor FFF-a danas i jednoglasno potvrdio.

Podsjetimo, Le Graet je rekao: "Zidane sada možda ode u Brazil? Ne zanima me. Neka radi što želi. Nikad nisam ni razgovarao s njim niti smo mi ikad razmišljali o prekidu suradnje s Deschampsom", rekao je Le Graet.

Izjavom naljutio Mbappea

"Znam da Zidane ima puno obožavatelja, ali za što točno bismo mi trebali kriviti Deschampsa? Je li me Zidane pokušao nazvati? Ne. A i da jest, ne bih mu se javio. Da mu kažem da traži drugi klub? Da sam se dogovorio s Didierom i da za njega nema posla?" dodao je.

Na njegovu izjavu reagirali su najveća zvijezda francuskog nogometa Kylian Mbappe te Real Madrid, u kojem je Zidane bio trener. Graet je nakon tih reakcija poručio: "Nespretno sam se izrazio, svašta sam rekao o Zidaneu, ali riječi koje sam izrekao ne odražavaju moj stav o njemu.

Ni prema njemu kao igraču ni prema njemu kao treneru." Le Graet je na mjesto predsjednika francuskog nogometnog saveza stigao 2011. godine, a imao je mandat do 2024. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.