Schumacher posjetio Massu: FIA istražuje sedmerostrukog svjetskog prvaka

SEDMEROSTRUKI bivši svjetski F1 prvak i Michael Schumacher prekinuo je testiranje Ferrarijevog bolida kako bi u budimpeštanskoj Vojnoj bolnici posjetio nekadašnjeg kolegu Felipea Massu.

Schumacher se u bolid omiljenog mu Ferrarija vraća upravo kako bi zamijenio Massu koji zbog ozljede glave zadobivene na kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske prisilno mora odmarati. Sigurno je da će Schumacher voziti u Valenciji 23. kolovoza, a hoće li Massinim bolidom kružiti stazama do kraja sezone još uvijek nije potvrđeno, ali niti demantirano.

"Felipe noću hoda po budimpeštanskoj bolnici"

Bolnicu je Schumacher napustio propustivši se obratiti okupljenim novinarima.

U međuvremenu, Massin osobni liječnik Dino Altman tvrdi da se Brazilac izvrsno oporavlja, te da će se, najvjerojatnije u ponedjeljak, zaputiti kući.

"Oporavak napreduje u željenom smjeru, Felipe je prošle noći hodao bolničkim hodnicima. Nestrpljivo očekuje odlazak u domovinu, a i to pokazuje da se osjeća dobro", veli Altman.

Schumi pod istragom zbog izjave o testiranju guma

Inače, Međunarodna federacija autosportova (FIA) istražit će je li povratnik u Formulu 1 Michael Schumacher svojim testiranjem u Mugellu prekršio strogo propisana pravila.

Naime, sam sedmerostruki svjetski F1 prvak izjavio je da je bolid iz 2007. godine vozio na gumama iz GP2 serije, budući da je momčadima zabranjeno testiranje s gumama koje se koriste u aktualnoj sezoni.

Njegovu je izjavu FIA dočekala s rezervom, pa je preko glasnogovornice izjavila da će provjeriti cijeli slučaj.

Još jedna važna vijest pristigla je iz FIA-e. Vrhovno tijelo auto-moto sporta i Udruženje momčadi koje sudjeluju u Formuli 1 (FOTA) u petak su potpisali Concorde Agreement i tako okončali višemjesečni spor u vezi pravila zbog kojih su prijetili napuštanjem elitnog automobilističkog natjecanja.

Potpisani sporazum na snazi će biti do 31. prosinca 2012. godine, a satkan je od činjenica prema kojima momčadi imaju pravo sudjelovanja u Formuli 1, te koliku će naknadu primiti od televizijskih prava u tom razdoblju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.