Scaloni: Nije u redu govoriti da se Argentina ponaša nesportski. Poštujemo svakoga

Foto: EPA

HRVATSKA i Argentina sutra od 20 sati igraju u polufinalu Svjetskog prvenstva. Po mnogima je Argentina blagi favorit i mnogi očekuju Lionela Messija u finalu Svjetskog prvenstva. Argentinski izbornik Lionel Scaloni na presici je najavio ogled protiv Hrvatske i komentirao njezine pobjede u produžecima.

"Kada pomislite da je utakmica već završena, primite gol. To smo vidjeli i na utakmici Hrvatske i Brazila. Brazil je mogao dati gol u zadnjoj minuti. Igraju se dosta duge nadoknade i to treba uzeti u obzir. Mora se biti na razini zadatka do zadnje sekunde. Sve ovisi o suparniku. Protiv Nizozemske je bilo teško, stvorili su jednu priliku dugom loptom i dali gol."

"Hrvatska je mnogima zagorčala život"

Govorio je i o hrvatskom kapetanu Luki Modriću: "Zadovoljstvo mi je gledati Modrića. On je idol za puno ljudi. Ne samo zbog talenta nego i kako se ponaša. Volim Lewandowskog, volim Modrića. Ako volite nogomet, volite takve igrače."

O Hrvatskoj je još dodao: "Analizirali smo utakmice. I sebe i druge. Hrvatska ima odlične igrače i zagorčala je život mnogima. Neću govoriti o dobrim i slabim točkama njihovih igrača. Tako se pristupa ovom poslu. Svima je jednako."

Mnogi kritiziraju ponašanje Argentinaca na utakmicama: "Prethodna utakmica se igrala kako se morala igrati. No to je vrijedilo i za Nizozemsku. Na utakmici se može svašta dogoditi. Možemo se i posvađati, to je nogomet. Tu je sudac, on treba odlučiti.

"Nije u redu da se samo Argentinu optužuje"

Nije u redu samo nas optuživati. Nisam siguran da je ta teza točna da je naše ponašanje nesportsko. Sudac je tu da donosi svoje odluke. Kada završi utakmica, ostaje poštovanje. Poštujemo svaku momčad, i Nizozemsku i Hrvatsku."

Hrvatska je 2018. pobijedila Argentinu 3:0 u skupini Svjetskog prvenstva: "Očekujemo tešku utakmicu. Odlična su momčad, imaju posebno zajedništvo. Jako je teško igrati protiv njih. Ne treba ulaziti u usporedbe sa SP-a 2018. Svaka je utakmica drukčija. Hrvatska ima odlične igrače, to će za nas biti teška utakmica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.