LIGE PETICE

SASSUOLO - MILAN 1:2 Zlatan s dva gola potvrdio - Rossoneri su najbolji u eri korone

Foto: Gulliver / Getty Images

MILAN je pobijedio 2:1 kod Sassuola u 35. kolu Serie A. Golove za goste postigao je Zlatan Ibrahimović u 19. i 45. minuti, dok je za domaćine zabio Francesco Caputo iz penala u 42. minuti.

Na Rebiću je napravljen opasni faul za crveni karton

Sassuolo je od 45. minute igrao s igračem manje. Neposredno nakon drugog Ibrahimovićevog gola Mehdi Bourabia je opasnim startom na Anti Rebiću dobio drugi žuti karton. 

Milan 56 godina nije imao ovakav golgeterski niz

Milan je tako potvrdio da je najbolja momčad ere korone ili razdoblja restarta u Serie A. U zadnjih mjesec dana otkako je nastavljena sezona prekinuta zbog pandemije, Rossonerima je ovo sedma pobjeda u devet prvenstvenih utakmica. Ostale dvije su remizirali. U svih tih devet utakmica Milan je postigao po više od jednog gola. Takav niz nije imao od 1964.

Tako je tri kola prije kraja, od kluba koji je bio bliže borbi za opstanak nego vrhu, došao do petog mjesta, pozicije koja vodi u Europa Ligu.

Balkanski penzioner iz Švedske, bombarder iz Imotskog i sjajni turski asistent preporodili su Milan u mjesec dana restarta

To je ostvario najviše zahvaljujući trojcu Rebić - Ibrahimović - Calhanoglu. Prvi se kod Sassuola dakle žrtvovao i omogućio momčadi da pola utakmice ima igrača više. Drugi je efektno zabio oba gola, a treći mu je oba puta lijepo asistirao za ukupno osam dodavanja za gol ove sezone.

Prvi gol Ibrahimović je postigao tako što se na pet metara glavom bacio na Calhanogluov ubačaj s desne strane.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Ibrahimovićevog prvog gola možete pogledati OVDJE.

Drugi je Zlatan zabio ulaskom iza leđa suparničke obrane i kupljenjem lopte koju mu je Calhanoglu dodao u prostor. Ibra je nakon toga izašao sam pred golmana, zaobišao ga i zabio u praznu mrežu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Ibrahimovićevog prvog gola možete pogledati OVDJE.

Zlatan zabijao kao s 30

Ovo duplo poentiranje prije poluvremena bilo mu je prvo nakon 2012.

Veteran (38) Ibrahimović portvrdio je da u povratničkoj gaži u Milanu igra kao u najboljim danima. S ova dva gola je na šest zgoditaka u 15 prvenstvenih nastupa. 

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.