posljednji ples

Samo su ove dvije NBA zvijezde odbile sudjelovati u Jordanovom filmu, razlog je jasan

POSLJEDNJI PLES, priča u deset epizoda o Michaelu Jordanu i zlatnoj generaciji Chicago Bullsa, postala je globalni fenomen. ESPN je pronašao idealan tajming kad će u javnost plasirati ovaj fenomenalni serijal, a svijet, željan sporta zbog pandemije, uživao je u evociranju za mnoge najboljeg doba NBA lige.

Serijal je završio u nedjelju navečer, kad je ESPN objavio posljednje dvije epizode, a u njima su žrtve najvećeg košarkaša svih vremena bili momci iz Salt Lake Cityja.

Bullsi su u periodu od 1991. do 1998. osvojili šest titula prvaka, a samo je Houston 1994. i 1995. iskoristio činjenicu da je Jordan odlučio malo igrati bejzbol. Posljednja dva prstena Bullsi su uzeli u direktnim dvobojima protiv Utah Jazza, koji su predvodili Karl Malone i John Stockton.

U Posljednjem plesu su se kao govornici pojavili gotovo svi koji su nešto vrijedili u NBA ligi dok je najjačom ligom svijeta kraljevao Michael Jordan. Skoro svatko je želio dobiti rolu u najgledanijem dokumentarnom serijalu svih vremena. No dvojica igrača ipak su odbila sudjelovati u slavljenju Njegovog košarkaškog visočanstva.

Redatelj Posljednjeg plesa Jason Hehir je otkrio kako je dvojac Jazza Karl Malone i Bryon Russell odbio dati intervju za potrebe filma. Hehir nije objasnio zbog čega su odbili sudjelovati u snimanju, ali za pretpostaviti je da nisu željeli više od dva desetljeća kasnije opet proživljavati najveću traumu u životu.

Od igrača Jazza jedino je sudjelovao John Stockton, a u devetoj epizodi vidimo da je Jordan bio ogorčen što je NBA liga nagradu za MVP-ja sezone dala Maloneu, a ne njemu. Malone je pokazao veličinu kad je nakon drugog uzastopnog poraza u finalu došao u autobus Bullsa kako bi im čestitao. Ipak, više od toga očito nije mogao.

Što se tiče Russella, njega je Jordan uzeo na zub još kad je igrao bejzbol, a igrač Jazza se tek bio pojavio u ligi. Naime, Jordan je došao u dvoranu u kojoj su trenirali igrači iz Salt Lake Cityja kako bi pozdravio Malonea i Stocktona, suigrače iz Dream Teama. Mlađahni Russell je došao do Jordana i nešto mu je dobacio. Dovoljno da mu to Jordan ne zaboravi. Osveta je stigla u 6. utakmici finala NBA lige 1998. godine. Slika Russella kako proklizava u prazno dok mu Jordan zabija pobjednički koš postala je antologijska, a igrača Jazza se u povijesti najviše pamti po tome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.