Sammir zabio penal za remi s Olympiacosom, Zajec nije oduševljen: Moramo bolje!

NOGOMETAŠI zagrebačkog Dinama remizirali su s grčkim Olympiacosom u prijateljskoj utakmici 1:1.

Pred petstotinjak navijača na Illerstadionu i Kemptenu Dinamo i Olympiacos remizirali su rezultatom 1:1 u pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone. Zagrepčani su poveli iz jedanaesterca nakon 15-ak minuta prvog poluvremena. Vasilogiannis je srušio Chagu pred golom, a najstrožu kaznu u pogodak je pretvorio Sammir. Druga polovica prvog dijela pripala je Grcima koji su opsjedali Butinu. Pucali su Papadopoulos, Babović i Castillo, ali bivši je reprezentativni vratar sve obranio.

U drugom poluvremenu Dinamo je prvi stvorio priliku, Etto je ubacio Chagi koji je bio sam na pet metara, ali je promašio gol. U igru su ušli i Vrsaljko, Barbarić, Sivonjić, Tomić, Šimić i Ademi. Iako su Modri napadali, nisu uspjeli doći do drugog pogotka. Ademi je u 77. minuti pokosio Epsteina, a prekid je trajao gotovo 10 minuta. Pred kraj susreta Grci su ipak uspjeli izjednačiti, a strijelac za 1:1 bio je Zairi.

"Od pet stopostotnih šansi mora se roditi jedan gol"

"Bio je ovo jedan dobar test za sve nas. Bilo je tu puno dobrih, ali i loših trenutaka, no dobro je da znamo na čemu još treba raditi. Još je puno posla pred nama da bismo bili oni pravi, ali ovo je i dobar pomak", rekao je Zajec za službene stranice kluba nakon utakmice.

"Ekipa je još uvijek umornija nego što bi trebala biti, a u narednih 14 dana ne možemo se opuštati ni odmarati, nego raditi na brzini. Također, neki igrači još nisu ni blizu onome što bi mogli biti i što bi mogli napraviti. Tu mislim na Badelja i na Moralesa, no opet, nezahvalno je bilo koga izdvajati. Ne volim govoriti o pojedincima nego o ekipi. Svi mi moramo zajednički raditi na podizanju igre na viši nivo", kaže Zeko kojeg su najviše razočarali promašaji.

"Od pet stopostotnih šansi morao se roditi jedan gol. I zbog toga mi nimalo nije drago. No, idemo raditi dalje", rekao je na kraju trener Dinama.




Dinamo: Butina, Bišćan, Mesarić, Ibanez, Etto, Calello, Chago, Sammir, Dodo, Morales, Slepička

Olympiacos: Nikopolidis, Gkalitsios, Gonzales, Santo Luis, Babović, Castillo, Sanfelix, Vasilogiannis, Fetfatzidis, Papadopoulos, Valerianos

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.