Ruska ljepotica ipak se vraća tenisu nakon dopinškog skandala

Foto: Hina

U LIPNJU ove godine Maria Šarapova dobila je dvogodišnju zabranu igranja tenisa zbog optužbe za korištenje doping sredstava, a prema predsjedniku Ruskog teniskog saveza, Shamila Tarpishcheva, na teren bi se mogla vratiti već u siječnju iduće godine.

"Konačna odluka o njenom statusu donijet će se u rujnu. Nemoguće je nešto konkretnije trenutno reći, ali moja pretpostavka je kako bi se Maria na teren mogla vratiti već u siječnju iduće godine", rekao je Tarpishchev za ruske medije.

Nekadašnja prva tenisačica svijeta pozitivna je bila na nedozvoljene supstance u siječnju ove godine, za vrijeme Australian Opena, a također je predvodila listu ruskih sportaša kojima je iz istih razloga zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

Ipak, Međunarodni arbitražni sportski sud nakon žalbe ruske ljepotice najavio je kako će o njenoj teniskoj sudbini konačno odlučiti 19. rujna, a gotovo sigurno će dvogodišnja kazna biti skraćena, možda čak i drastično, kako se nada predsjednik Ruskog teniskog saveza i fanovi jedne od najistaknutijih svjetskih tenisačica.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.