RAT U UKRAJINI

Rumunjski sportaši šalju autobuse po izbjeglice iz Ukrajine i daju im smještaj

RUMUNJSKI nogometaši, funkcioneri i čelnici klubova ujedinjeni su u akciji pomaganja ukrajinskih izbjeglica koje od ruske agresije bježe u Rumunjsku. Akciju predvodi Rumunjski nogometni savez, a iskazao se i kontroverzni vlasnik bukureštanske Steaue Gigi Becali.

Becali, inače poznat po tome da s njim dolaze kontroverze, do početka ruske invazije bio je najpopularniji kao veliki antivakser pa je zabranio cijepljenim igračima da nastupaju za njegov klub. Ipak, u ovom slučaju Becali je pokazao svoju humanitarnu stranu.

Vlasnik Steaue poslao je sve buseve koje je imao na raspologanju na granicu s Ukrajinom, uključujući i službeni autobus svog kluba, kako bi od tamo prevezao izbjeglice i smjestio ih u svoj klupski hotel do daljnjega.

Spašeni i strani nogometaši

Također, Rumunjski nogometni savez uspio je spasiti nogometaše iz Ukrajine. Riječ je o Brazilcima iz Šahtara i strancima koji su nastupali za Dinamo Kijev. Rumunji su im pomogli pobjeći iz opasne zone, a danas će ući u Rumunjsku gdje će ih na granici preuzeti službeni autobus rumunjske reprezentacije i odvesti u trening-kamp u Bukureštu da se odmore.

Predsjednik rumunjskog nogometnog saveza Razvan Burleanu osobno će otići na granicu kako bi nogometašima poželio dobrodošlicu u Rumunjsku. Vrijedi istaknuti i da je vlasnik luksuzne sale za vjenčanja u Suceavi, rumunjskom gradu 40 kilometara udaljenom od granice s Ukrajinom, omogućio smještaj izbjeglicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.