LIGE PETICE

Rummenigge: Već 10 godina klubovi žive iznad svojih mogućnosti i riskiraju

Foto: EPA

KARL-HEINZ RUMMENIGGE vjeruje da je imperativ da se Bundesliga nastavi što je prije moguće zbog financijskih, ali i sportskih razloga.

Bundesliga je, baš kao i sve ostale europske lige osim bjeloruske, suspendirana do daljnjega. Ipak, čini se da je upravo njemačko prvenstvo najbliže povratku na terene. 

Klubovi su počeli trenirati u manjim skupinama, a utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata kad liga ponovno krene. Spekulira se zasad da bi to moglo biti u svibnju.

"Dva su razloga zbog kojih što prije moramo nastaviti s ligom. Prvi je onaj sportski, moramo dodijeliti titulu najboljem, odrediti tko će igrati u kojem europskom natjecanju, ali i tko će ispasti iz lige", rekao je Rummenigge pa nastavio:

"Onaj drugi, manje bitan, ekonomski je razlog. Televizije koje prenose utakmice imaju velik utjecaj na budžete klubova i to treba imati na umu."

Kako bi se umanjio financijski utjecaj TV kuća na budžete potrebno je rezati kod najvećih klubova pa su se tako Bayern, Borussia Dortmund, RB Leipzig i Bayer Leverkusen odrekli po 20 milijuna eura u korist ostalih bundesligaša i drugoligaša. 

"Već 10 godina klubovi žive iznad svojih mogućnosti i riskiraju. U ovom trenutku rezultat ne znači ništa, bitan je samo novac. Kriza je globalna, a rješenja moramo tražiti zajedno", rekao je šef Bayerna. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.