Rukometašice odletjele u Brazil: "Glavni cilj? Plasman u London. Sve iznad toga je jackpot"

HRVATSKE rukometašice odletjele su jutros za Brazil, gdje ih u subotu čeka prva utakmica Svjetskog prvenstva.

Izabranice Vladimira Canjuge smještene su u skupinu D, sa Švedskom, Danskom, Argentinom, Urugvajem i Obalom Bjelokosti. Prve četiri reprezentacije proći će među 16 najboljih, gdje počinje nokaut faza. Prije odlaska u Brazil naše reprezentativke su sinoć u Kutiji šibica odradile trening, poslije kojeg je svoje dojmove i očekivanja iznio izbornik:

"Zasad smo na nekih 85 posto, ali sva sreća da je ostalo još vremena do utakmice s Dankinjama. Forma je tako tempirana, jer bilo bi suludo da smo već sad na vrhuncu. Odradit ćemo i neke treninge u Brazilu. Okršaj s Danskom će biti jako važan, dobijemo li to, širom nam se otvaraju vrata četvrtfinala", rekao je Canjuga.

Glavni cilj na SP-u bit će osigurati plasman na Olimpijske igre:

"Glavni cilj na Svjetskom prvenstvu je plasman na Olimpijske igre, to je neostvarena želja svih naših rukometašica jer nijedna selekcija to dosad nije ostvarila. Za to će biti potrebna sedma pozicija, a sve više od toga bilo bi ravno jack-potu."

"Rusija, Švedska i Crna Gora imaju strašne ekipe i oni odskaču, pa onda slijedi nekoliko reprezentacija koji će ravnopravno konkurirati za jedno od preostalih mjesta koja vode u London", kazao je izbornik.

Penezić: U osmini finala ne želimo Rumunjsku


Reprezentacija će uvelike ovisiti o dvojcu iz slovenskog Krima - našoj najboljoj pucačici Andreji Penezić i vratarki Jeleni Grubišić:

"Spremne smo, dobro smo trenirale, uigrane smo i idemo napraviti dobar posao u Brazilu. Bio bi to ulazak među prvih osam, a potiho se nadamo kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ne želimo nikoga podcjenjivati, ali znamo da će utakmice sa Švedskom i Danskom odlučivati o vodećim pozicijama u grupi uoči drugog kruga, gdje želimo izbjeći Rumunjsku", rekla je Penezić, a rutinske pobjede u prva dva kola najavila je i Grubišić:

Grubišić: Obala Bjelokosti i Urugvaj poslužit će kao uvertira za prave stvari

"U dva tjedna odradili smo dobar ciklus, sa četiri prijateljske utakmice. Bilo je uspona i padova, a dok se ne aklimatiziramo dobro je da igramo s nešto lakšim protivnikom na otvaranju. Dolaze s kontinenta koji nije baš rukometni, i mislim da će dvoboji s Obalom Bjelokosti i Urugvajom biti uvertira za odlučujuće mečeve", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.