Rudiger se za ramazan slikao ovako. Izbila je afera, morao se oglasiti priopćenjem

Foto: Instagram

ANTONIO RUDIGER (31), zvijezda Reala i reprezentacije Njemačke, praktični je muslimanski vjernik. Prije dva tjedna objavio je na društvenim mrežama fotografiju kao čestitku povodom ramazana. Na njoj kleči na prostirci za molitvu i kažiprstom desne ruke pokazuje prema nebu.

Julian Reichelt, poznati i kontroverzni njemački novinar, zatim je napisao na Twitteru da je Rudigerova gesta pozdrav islamista, poznata kao "Prst Islamske države", inače terorističke tvorevine. Dodao je da je tako podignut prst jasan znak islamizma. Dakle, radikalnih fanatika. 

Na to su reagirali Rudiger i Njemački nogometni savez. Igrač je Državnom odvjetništvu u Berlinu podnio kaznenu prijavu protiv Reichelta zbog "uvrede i lažne optužbe", dok je Savez istom tijelu prijavio Reicheltov tweet kao "govor mržnje". Sada se Rudiger i službeno oglasio.

Rudiger objavio priopćenje

"Kako bih obilježio početak mjeseca ramazana objavio sam post na Instagramu. Fotografija je tu već 13 dana i imala je reach od nekoliko milijuna te apsolutno niko nije rekao ni riječ. Međutim, proteklih dana fotografija je iskorištena od individualaca kako bi iznijeli neosnovane optužbe. Gestikulacija koju koristim se zove tavhid. To u islamu označava simbol jedinstva i jedinstvenosti Boga.

Ova gestikulacija je raširena među muslimanima širom svijeta i nije predstavljena kao problem njemačkih vlasti u proteklim danima. Kao istinski musliman, prakticiram vjeru, ali se distanciram od bilo kakvog ekstremizma i optužbi za islamizam.

Nasilje i terorizam su neprihvatljivi. Borim se za mir i toleranciju. Mnogi članovi moje obitelji su drugih vjera. Bez obzira na to poštujemo jedni druge i zajedno slavimo praznike. Poštovanje i tolerancija je osnovni princip za sve u našoj obitelji.

Jasno mi je da sam na ovaj način omogućio trećim licima priliku da dobiju na značaju zbog mog poteza i da namjerno pogrešno protumače moju objavu kako bi izazvali podjele. Neću im više ponuditi takvu mogućnost i zbog toga sam odlučio sve raščistiti.

Neću dozvoliti da me vrijeđaju i predstavljaju kao islamista. Odlučio sam se na tužbu jer se ovdje radi o propagandi i podjelama. Uvijek ću se odlučno braniti od toga", stoji u objavi Antonija Rudigera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.