Video: Alonso najbrži na drugom treningu u Kanadi, Perez ipak propušta utrku

Najbrže vrijeme drugog slobodnog treninga uoči Velike nagrade Kanade, sedme utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, ostvario je Ferrarijev pilot Fernando Alonso.

Popodnevni je trening u Montrealu dvaput bio prekidan zbog izlijetanja Kamuija Kobayashija (Sauber), odnosno Jeromea d'Ambrosija (Virgin), a u takvim se uvjetima najbolje snašao dvostruki svjetski prvak koji je najbrži krug prošao za minutu i 15.107 sekundi. Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull), koji je na prvom treningu završio u ogradi, ostvario je drugi rezultat, 369 tisućinki slabiji od Alonsova. Treće je mjesto pripalo drugom Ferrarijevom vozaču Felipeu Massi, nakon kojeg su se poredali McLarenovi aduti Lewis Hamilton i Jenson Button, te Paul di Resta (Force India) i Mark Webber (Red Bull), posljednji koji su bili unutar sekunde zaostatka za Alonsom.

Treći je trening u subotu u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu, a kvalifikacije su tri sata kasnije.

Rosberg najbrži na prvom treningu, Vettel se zabio u "zid prvaka"

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu bio je najbrži na prvom treningu uoči Velike nagrade Kanade, sedme utrke sezone Formule 1. Njegov sunarodnjak i aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel zabio se ogradu.

Vozač Red Bulla je 33 minute prije kraja treninga zbog vlastite pogreške udario u popularni "Zid prvaka", nazvan tako jer su se 1999. u njega zabila trojica svjetskih prvaka (Hill, Schumacher, Villeneuve). Desna strana Vettelova bolida ostala je prilično oštećena tako da Nijemac, koji je dotad odradio osam krugova i ostvario 16. vrijeme, više nije mogao nastaviti.

Rosberg je, pak, najbrži krug odradio za minutu i 15.591 sekundu. Bio je 548 tisućinki brži od Fernanda Alonsa (Ferrari), odnosno 958 tisućinki od momčadskog kolege i sunarodnjaka Michaela Schumachera. Četvrtoplasirani Felipe Massa (Ferrari) je već bio sporiji više od sekunde, a iza njega se plasirao McLarenov dvojac, Jenson Button i Lewis Hamilton. Potonji je imao tehničkih problema s bolidom tako da je odradio manje krugova od predviđenog.

Perez ipak bez nastupa, mijenja ga De la Rosa

Meksikanac Sergio Perez (21) neće u nedjelju voziti za Sauber na Velikoj nagradi Kanade u Montrealu. Zamijenit će ga rezervni vozač McLarena Pedro de la Rosa.

Perez je u petak odradio prvi slobodni trening uoči sedme utrke sezone Formule 1. Ostvario je 11. vrijeme, ali nakon što je izašao iz bolida požalio se da se ne osjeća dobro. Pretpostavka je da se radi o posljedici teške nesreće koju je doživio u kvalifikacijama Velike nagrade Monaka prije dva tjedna.

"Ovo je za nas veliko iznenađenje. Sergio je prošao sve medicinske testove, najprije u bolnici u Monte Carlu, pa u Zürichu, da bi mu u četvrtak i Liječnička komisija FIA-e dala zeleno svjetlo za nastup u Montrealu. Nitko nije mogao predvidjeti da će se osjećati loše. Možda smo preoprezni, ali kada je u pitanju zdravlje naših vozača, ne želimo ništa riskirati. Zahvaljujemo Pedru de la Rosi i McLarenu koji nam ga je ustupio za jednu utrku", izjavio je šef momčadi Peter Sauber.

 

VN Kanade, rezultati prvog slobodnog treninga:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:15.591

2. Fernando Alonso (Ferrari) +0.548

3. Michael Schumacher (Mercedes) +0.958

4. Felipe Massa (Ferrari) +1.067

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1.085

6. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +1.251

7. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth) +1.399

8. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +1.703

9. Nick Heidfeld (Renault) +1.854

10. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +1.958

...

VN Kanade, rezultati drugog slobodnog treninga:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:15.107

2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.369

3. Felipe Massa (Ferrari) +0.494

4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.870

5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +0.882

6. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +0.982

7. Mark Webber (RBR-Renault) +0.995

8. Vitalij Petrov (Renault) +1.217

9. Nick Heidfeld (Renault) +1.315

10. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth) +1.580

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.