CHAMPIONSHIP

Rooney nakon prve trenerske pobjede izvrijeđao navijače: Sramotno i bezumno

Foto: Getty Images

WAYNE ROONEY prije nepunih mjesec dana dobio je prvi trenerski posao kao privremeni menadžer Derby Countyja. Pet utakmica kasnije konačno je ostvario prvu pobjedu.

U 16. kolu Championshipa Derby je pobijedio na gostovanju kod Millwalla 1:0, a jedini gol postigao je Jason Knight u 69. minuti pospremivši odbijanac s ruba peterca.

Utakmicu je obilježio i povratak navijača na tribine, ali Rooneyu njihovo ponašanje uopće nije leglo. Dok su njegovi igrači prije početka utakmice klečali u znak podrške obespravljenim manjinama, domaći su navijači zviždali i protestirali protiv njihova poteza.

Rooney se nakon utakmice oglasio priopćenjem u kojem je osudio ponašanje navijača Millwalla, koji su i inače na glasu kao jedni od najproblematičnijih u Engleskoj.

"Svjedočio sam sramotnom i bezumnom ponašanju velikog dijela Millwallovih navijača na stadionu. Znali smo za moguće probleme tijekom klečanja u znak potpore BLM-u, ali ništa nas nije moglo pripremiti na ono što smo čuli", napisao je Rooney i objasnio da svi u njegovu klubu predstavljaju sve sektore društva, neovisno o njihovoj boji, spolu ili seksualnom opredjeljenju. 

"Povratak navijača je presudan za dobrobit svih u našem sportu, od navijača preko igrača do predsjednika i vlasnika. Zato je vrlo važno da velika većina nas pokaže međusobno poštovanje i podršku te da ne tolerira ponašanje bezumne manjine", poručio je Rooney.

Nakon preuzimanja uloge privremenog trenera Derbyja Rooney je na debiju izgubio od Bristol Cityja 1:0 pa od Middlesbrougha 3:0, a zatim odigrao 1:1 s Wycombeom i Coventryjem. U petom pokušaju je kod Millwalla došao do prve pobjede, kojom je Derby preskočio Sheffield Wednesday i pobjegao s dna Championshipa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.