"Rookie" momčad USF1 zbog nedostatka novca propušta prve četiri utrke nove sezone?


 
RAVNATELJ američke momčadi Formule 1 USF1 Ken Anderson u pregovorima je s FIA-om (Međunarodna automobilistička federacija) oko propuštanja prvih četiriju utrka nadolazeće sezone Formule 1.

Razlozi leže u financijskim problemima koji potresaju debitantsku momčad u svijetu Formule 1.

"U kontaktu smo s FIA-om kako bismo razjasnili koliko utrka imamo pravo propustiti. U idealnim okolnostima propustili bismo prve četiri utrke i pojavili se na Velikoj nagradi Španjolske u Barceloni (9. svibnja)", rekao je Anderson.

Ukoliko FIA odobri zahtjev momčadi s bazom u Sjevernoj Karolini, to bi značilo da će izostati s VN Bahraina, VN Australije, VN Malezije i VN Kine.

Tek nedavno FIA je otkrila da bi propuštanje bilo koje utrke od strane neke F1 momčadi bilo kršenje ugovora (Concord Agreement) potpisanog između FIA-e, FOTA-e (Udruženje momčadi Formule 1) i Uprave Formule 1 kojom je regulirana raspodjela prihoda od televizijskih i sponzorskih prava, te da bi to rezultiralo sankcijama.

"Sve je moguće, ali nadam se da će FIA usvojiti naš zahtjev i da ćemo izbjeći sankcije. Zašto bi nas primili u svijet Formule 1 i onda nas kaznili i izbacili iz posla čim naiđemo na prvu rupu na cesti. Mislim da nam oni žele pomoći, a ne ugasiti nas", zaključio je Anderson.

Odluka FIA-e očekuje se u kratkom roku budući nova sezona kreće već 14. ožujka Velikom nagradom Bahraina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.