RJEŠENJE KRIZE? Luis Enrique mijenja formaciju na zadovoljstvo Rakitića

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON teškog poraza kod PSG-a (4:0) u prvoj susretu osmine finala Lige prvaka te tijesne pobjede nad Leganesom (2:1) u Primeri, evidentno je da se Barcelona nalazi u krizi. Trenera Luisa Enriquea već mjesecima navijači i mediji kritiziraju, a legenda kluba do sada nije pokazao taktičku mudrost kada ne ide na travnjaku zvjezdanom napadu Messi-Neymar-Suarez.

Međutim, čini se da je i tome došao kraj. Kako pišu katalonski mediji, Enrique je spreman prijeći s formacija 4-3-3 na 4-2-3-1, a navodno to mora učiniti zbog kritika samih igrača, prije svega Busquetsa i Messija.

Tako bi aktualni prvak Španjolske trebao u velikom derbiju protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu zaigrati u spomenutoj, novoj formaciji. Na golu bi ostao Ter-Stegen, obranu bi činili Roberto, Pique, Mascherano i Alba, ispred kojih bi igrali Busquets i Rakitić. A, Messi bi igrao desno, Neymar lijevo, dok bi Iniesta zauzeo centralnu poziciju iza napadača Luisa Suareza.

Enrique vjeruje kako bi upravo to moglo pomoći Barcelonu u odlučujućim susretima sezone, a navodno je spreman upravo takvu momčad i poslati na teren protiv PSG-a u uzvratu na Nou Campu, gdje će mu, pored promjene formacije, trebati mnogo sreće te pravo nogometno čudo kako bi se vratio nakon onih 4:0 iz Pariza. 

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.