Rijeka zbog europskih obaveza odgodila utakmicu 4. kola HNL-a protiv Gorice

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

STOPOSTOTNI učinak hrvatskih klubova u pretkolima europskih natjecanja nastavljen je jučer pobjedom Rijeke rezultatom 6:1 u uzvratnoj utakmici protiv kosovskog prvoligaša Dukagjinija u drugom pretkolu UEFA-ine Konferencijske lige. Hat-trick je zabio Franjo Ivanović, a po jedan gol su zabili Marco Pašalić, Bruno Goda i Nais Djouahra.

Rijeka kvalifikacije nastavlja u trećem pretkolu, u kojem će igrati protiv B36 Torshavna, koji je nakon produžetaka prošao velški Haverfordwest ukupnim rezultatom 3:2. U prvoj je utakmici Torshavn pobijedio 2:1, a u drugoj je nakon regularnog vremena vodio Haverfordwest 1:0.

Odgodili su HNL obaveze

No momčad s Farskih Otoka izjednačila je u produžecima. B36 Torshavn je prošle godine završio na četvrtom mjestu prve lige Farskih Otoka. U Europu je krenuo iz prvog pretkola Konferencijske lige, u kojem je izbacio estonski klub Paide. Rijeka je za potrebe pripreme za tu utakmicu odgodila utakmicu 4. kola HNL-a protiv Gorice.

"Odgođena je utakmica 4. kola SuperSport HNL-a protiv Rijeke, koja se trebala igrati u nedjelju, 13. kolovoza na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Utakmica je odgođena na zahtjev Rijeke zbog nastupa na utakmicama 3. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv B36 Torshavn s Farskih Otoka koje će se igrati 10. i 17. kolovoza.

Novi termin odigravanja će se odrediti naknadno, a NK Rijeci i našim ostalim klubovima u europskim natjecanjima želimo puno uspjeha!", objavila je Gorica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.