Rijeka i Nürnberg sve dogovorili, samo detalji dijele mladog Slovenca od Rujevice

Foto: Getty Images

ADAM GNEZDA ČERIN (21) na korak je od dolaska na posudbu u Rijeku. 

Riječ je o nogometašu njemačkog drugoligaša Nürnberga. U Njemačku je otišao prije godinu dana iz Domžala za 1,1 milijun eura, ali nije se uspio izboriti za veću ulogu u momčadi te je odigrao samo pet utakmica u 2. Bundesligi. Sportski direktor njemačkog kluba rekao je za Bild da su voljni pustiti Čerina na jednogodišnju posudbu u Rijeku ako mu bude zagarantirana dovoljna minutaža.

Mladi Slovenac propustio je današnji trening Nürnberga kako bi finalizirao transfer u vidu posudbe u Rijeku.

Sve je dogovoreno, ostalo utvrditi detalje

Prvi je ovu informaciju danas objavio njemački Kicker, a kako doznaje Index, Rijeka i Nürnberg dogovorili su sve uvjete suradnje i ostaje samo vidjeti u kojem postotku će Čerinu plaću osigurati Rijeka, a u kojem njemački drugoligaš. Nešto slično kao i u trokutu Franka Andrijaševića, Rijeke i Genta, gdje belgijski klub snosi najveći dio Frankovih primanja, dok Rijeka u tome sudjeluje u nešto manjem postotku.

Simon Rožman Čerina poznaje iz vremena kada ga je trenirao u Domžalama. Trener Rijeke želi osvježiti konkurenciju u veznom redu, a Čerinovim dolaskom na Rujevici se planira nadomjestiti eventualni odlazak Domagoja Pavičića i Tibora Halilovića. 

Čerin je čak i debitirao kod Rožmana, i to kao 18-godišnjak. Kasnije je ostvario transfer u Bundesligu, što je bio 4. najunosniji transfer u povijesti slovenskog prvoligaša. Riječ je o veznjaku koji može podjednako dobro igrati u oba smjera pa kao takav na Rujevici svakako može biti pojačanje.

Rožman ga je trenirao u Domžalama, Kek ga pozvao u reprezentaciju, a stilom igre podsjeća na Halilovića i Pavičića

Stilom igre i podsjeća na spomenuti dvojac uz naglasak na to da podjednako može odraditi i defenzivne zadatke, odnosno nije fokusiran samo na napad. Čerin je tehnički potkovan, posjeduje i solidnu trkačku sposobnost te se prema svim parametrima uklapa u Rožmanovu viziju Rijeke za novu sezonu. Ono što mladi slovenski stručnjak traži u ekipi je nova energija, svježina i glad mladih nogometaša koji će se u narednim mjesecima boriti za što bolji europski plasman, a uz to i za titulu u prvenstvu Hrvatske.

Vrijedi nadodati da je nedavno Matjaž Kek, izbornik Slovenije, mladog veznjaka uvrstio na popis reprezentativaca. No još uvijek čeka debitantski nastup u slovenskom dresu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.