Repriza otkrila istinu: "Pokazali smo europski štih, koji inače ne krasi hrvatske momčadi"



DAN nakon utakmice Poklepović je bio još zadovoljniji. Naime, posebno ga je oduševila repriza utakmice koju je gledao na televiziji, a nakon koje je zaključio kako je Hajduk protiv Unireje odigrao jednu pravu europsku utakmicu.

> Video - Radošević u oblacima: Ni ja ne znam gdje su me izvukli, ali Hajduče, hvala ti!

> Video - Svaguša nije mogao zaustaviti suze: Split je grad čudo!

> Video: Špaco čestita Ibri i navijačima na upornosti, Rumunji u čudu zbog atmosfere

>  Veličanstveni Ibro doveo Hajduk nadomak Europske lige


"Iskreno, nisam ništa spavao proteklu večer. Gledao sam reprizu utakmice koja me puno više oduševila nego sama izvedba na terenu. Repriza mi je pokazala jedan europski štih i to je ono što me jako obradovalo. Djelovanje u dva pravca, hitrina izvedbe, onaj pravi europski ritam, koji inače ne krasi hrvatske momčadi kad igraju u europskim natjecanjima", rekao je Poklepović nakon prospavane noći.


"Najviše od svega me zadovoljio rezultat i fantastična atmosfera na stadionu, a što se tiče izvedbe, bilo je tu dosta propusta, pogotovo u prvom dijelu. U svakom slučaju imamo još puno posla", dodao je.

"Bit će teško u uzvratu, nije još ništa gotovo"


Možda najpronicljivije pitanje jutra stiglo je od jednog prekaljenog novinara, a tiče se širine igračkog kadra ususret velikim europskim iskušenjima. Kao što je on to iskusno izračunao, Hajduk, ukoliko prođe u Europa ligu, očekuje 25 utakmica u nešto više od sto dana. To je ubitačan ritam, a Hajduk nema potrebnu širinu.

"To je objektivni problem i svjesni smo toga. Upravo zato popunit ćemo kadar mladim igračima poput Boljata i Andrijaševića, a došao je i taj  Albanac, koji će poslužiti u sredini terena. Vidljivo je da nemamo alternacije za Tomasova i Sharbinija i to je problem s kojim ćemo se morati znati nositi u narednih nekoliko mjeseci. Nesumnjivo će biti jako teško", odgovorio je trener Hajduka.

Hajduk u uzvratu jako težak posao. Rumunji su ozbiljna momčad, koliko god se izraelski trener trudio dokazati suprotno...

"Još ne znam kako ćemo istrčati u uzvratu, ali svjestan sam da dobro moram pripremiti momčad. Neće nam biti lako gore. Uočio sam već ovdje da igrači Unireje imaju sjajnu skok igru, kojoj teško možemo parirati. Morat ćemo pronaći način kako to riješiti. Pirja? Ma neće to bit pirja", za kraj će Stanko Poklepović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.