Real žestokim priopćenjem brani Zidanea od predsjednika Francuskog nogometnog saveza

Foto: EPA

DIDIER DESCHAMPS ostaje francuski izbornik iako se mjesecima nagađalo da će ga naslijediti Zinedine Zidane. Predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel le Graet komentirao je činjenicu da Zidane neće preuzeti reprezentaciju još najmanje tri i pol godine. 

"Zidane sada možda ode u Brazil? Ne zanima me. Neka radi što želi. Nikad nisam ni razgovarao s njim niti smo mi ikad razmišljali o prekidu suradnje s Deschampsom", rekao je Le Graet pa dodao: "Znam da Zidane ima puno obožavatelja, ali za što točno bismo mi trebali kriviti Deschampsa? Je li me Zidane pokušao nazvati? Ne. A i da jest, ne bih mu se javio. Da mu kažem da traži drugi klub? Da sam se dogovorio s Didierom i da za njega nema posla?"

Takav komentar razljutio je Kyliana Mbappea, najveću zvijezdu svjetskih doprvaka i najboljeg strijelca posljednjeg Svjetskog prvenstva. "Zidane je Francuska. Mi tako ne omalovažavamo legende", napisao je Mbappe jučer na Twitteru, a sada se oglasio i Real Madrid službenim priopćenjem.

"Real Madrid izražava žaljenje zbog nesretnih izjava koje je dao predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet, a koje su se odnosile na Zinedinea Zidanea, jednu od najvećih sportskih legendi uopće.

Ove riječi izražavaju manjak poštovanja prema jednoj od najpoštovaniji figura u svijetu nogometa i mi kao klub očekujemo ispriku. Zinedine Zidane, svjetski prvak i europski prvak sa svojom reprezentacijom, a to su samo neke od titula koje je osvojio, čovjek je koji predstavlja vrijednosti našeg sporta kroz cijelu svoju igračku i trenersku karijeru.

Izjave predsjednika Francuskog nogometnog saveza su neprimjerene za nekoga na takvoj funkciji i diskvalificiraju ga, baš kao i izjave o Karimu Benzemi, trenutnoj Zlatnoj lopti, osvajaču Lige nacija s Francuskom 2021. i osvajačem 5 Liga prvaka, uz mnoge druge titule", naveli su iz Reala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.