REALU UKRADENO 10 PENALA Kako su mu suci uzeli naslov i predali ga Barceloni?

Screenshot: Youtube

BARCELONA ima čak 10 bodova prednosti pred Realom na vrhu La Lige i čini se da je prvenstvo odlučeno nakon samo 12 kola. 

Prevladava razmišljanje da se aktualni prvak prije prve trećine sezone oprostio od titule. Odnosno vratio je najvećem rivalu.
 
Nakon što je Real teško oštećen u subotnjem madridskom derbiju kod Atletica, gdje je remijem (0:0) omogućio Barceloni da poveća ionako veliku prednost, Španjolci su nabrojali čak deset situacija u kojima je Real od početka sezone oštećen za nedosuđeni jedanaesterac.
 
As dodaje i da je Real dva gola primio iz debelih ofsajda i da su njegovim suparnicima oproštena dva čista crvena kartona.
 
"Udruženi sudački pothvat" protiv Reala počeo je u drugom kolu. Prilikom gostovanja Valencije u Madridu, veznjak gostiju Dani Parejo u svom kaznenom prostoru očito je jako povukao za dres napadača domaćih Karima Benzemu. Ali sudac Fernandez Borbalan, posebno omražen madridistima, ne sudi penal. Utakmica je završila 2:2 i Real je tako ispustio dva boda.
 
Iduće kolo donosi novu sudačku šutnju na veliku Realovu štetu i opet na Bernabeuu. Protiv Levantea u kaznenom prostoru gostiju Chema je sapleo Thea Hernandeza, ali sudac ne označava prekršaj i Real opet gubi dva velika boda, jer konačan rezultat je 1:1.
 
U petom kolu sudac Mateu Lahoz čini čak tri velike greške protiv Reala koji je opet teško oštećen na domaćem terenu. Prvi nedosuđeni penal protiv Betisa bio je kada je Javi Garcia u kaznenom prostoru nagazio Marcela na gležanj. Drugi je skrivio isti igrač gostiju, kada je na gol-crti rukom obranio Ronaldov udarac petom. Kao da to nije dovoljno, bivši Realov igrač nekažnjen je i za treći prekršaj pred Betisovim golom, nakon što je hrvački, s obje ruke srušio Ronalda. Tri nedosuđena penala i Real je izgubio tri boda, a Betis slavi senzacionalnu pobjedu 1:0.
 
Do 11. kola prošlo je bez sudačkih gaženja Reala, ali onda, prilikom gostovanja Las Palmasa novo odbijanje sudaca da sude penale za Real (opet na Bernabeuu!), ovaj put to ne želi Sanchez Martinez i to dva puta. Michel pred njim ruši Casemira, ali ništa od penala. Kao i kada su isti igrač gostiju i Lemos srušili Nacha. Srećom po Real, ovaj put je barem pobijedio 3:0.
 
Konačno, zadnje kolo donosi najviše velikih grešaka na Realovu štetu i to u gradskom derbiju. Opet je Real oštećen za tri nedosuđena penala i opet ga je "osakatio" sudac Borbalan. Lucas Hernandez kopačkom je slomio nos Sergiju Ramosu kada je ovaj glavom pucao na Atleticov gol, ali to nije bilo dovoljno za penal. Kao ni što je Diego Godin rukom zaustavio Ronaldov ubačaj u kaznenom prostoru Atletica. Sudac nije vidio ni kako Fernando Torres rukom ruši Nacha kako ovaj ne bi uhvatio ubačaj iz kornera.
 
Ovdje madridski novinari imaju i bonus; dva crvena kartona koje su igrači Atletica morali dobiti, ali nisu. Correa jer je namjerno napucao Benzemu loptom u glavu, dok je Realov igrač ležao na travi i Savić koji je namjerno gađao i pogodio Kroosov gležanj i zamalo mu ga slomio.
 
Spomenuli smo na početku dva gola Realovih suparnika koja nisu smjela biti priznata jer su postignuti iz ofsajda. Prvi je u osmom kolu, onaj Jorgea Moline za Getafe i 1:1 protiv Reala, prije nego što Ronaldo zabija za pobjedu. Drugi je u 10. kolu kojeg iz zaleđa zabija Portu, za Realov poraz 1:2 u Gironi. 
 
Kada se te sudačke odluke protiv Reala pretvore u izgubljene bodove, to izgleda ovako: dva protiv Valencije, dva protiv Levantea, tri protiv Betisa, dva protiv Atletica i jedan protiv Girone. 
 
Ukupno 10. Upravo koliko iznosi prednost Barcelone ispred Reala!
Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.