Real na Huntelaarov pogon lako protiv Almerije, Bilić s klupe odgledao poraz Sportinga

U 28. KOLU španjolskog nogometnog prvenstva važnu pobjedu u borbi za naslov upisao je Real Madrid na Santiago Bernabeu protiv Almerije 3:0, dok je Valencia s(p)retno slavila na gostovanju kod Racing Santandera 1:0.

Real je pred domaćim navijačima poveo već u 23. minuti preko Brazilca Marcela, a dvadesetu ovosezonsku pobjedu potvrdio je Klaas Jan Huntelaar dvama pogocima u drugom dijelu, svojim sedmim i osmim u španjolskoj Primeri.

Nakon šest kola bez pobjede Valencia je napokon upisala sva tri boda. Slavili su “šišmiši” na gostovanju kod Racing Santandera 1:0 unatoč činjenici što su od 46. minute igrali bez pocrvenjelog Alexisa, te što su bili oslabljeni za neigranje ozlijeđenih Davida Ville, Davida Silve i Joaquina.

Jedini gol na utakmici zabio je Mata u 78. minuti i to samo pet minuta nakon što je ušao u igru zamjenivši Vicentea. Spomenimo i da je Racing propustio uzeti barem bod u sudačkoj nadoknadi utakmice budući da Oscar Serrano nije realizirao jedanaesterac, točnije njegov je udarac pogodio gredu.

Važne domaće pobjede u derbijima začelja upisali su Osasuna protiv Espanyola 1:0 i Numancia protiv Sportinga iz Gijona 2:1.

U porazu Sportinga od Numancije hrvatski napadač Mate Bilić nije ulazio u igru, a oba su sastava dočekali posljednji sučev zvižduk s deset igrača radi isključenja Juana Carlosa Morena (Numancia) i Gonzaleza Carmela (Sporting).

Primera, 28. kolo:

Deportivo La Coruna - Betis 1:1 (Verdu 9 / Garcia 32)

Getafe - Recreativo Huelva 2:1 (Soldado 64, 66 / Maidana 47)

Numancia - Sporting Gijon 2:1 (Barkero 44-11m, Etxebarria 55 / Barral 47)

Osasuna - Espanyol 1:0 (Nekounam 90)

Racing Santander - Valencia 0:1 (Mata 78)

Real Madrid - Almeria 3:0 (Marcelo 23, Huntelaar 53, 66)

Barcelona - Malaga (kasnije)

Mallorca - Atletico Madrid (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 66 (-1), 2. Real Madrid 63, 3. Sevilla 54, 4. Villarreal 48, 5. Atletico Madrid 43 (-1), 6. Valencia 43...

Totalsport
Foto:AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.