Real dovodi igrača kojeg ne mora platiti iako ima još dvije godine ugovora

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID blizu je dogovora druge igračke prinove idućeg ljeta, a za nju neće morati platiti nikakvu odštetu. Fabrizio Romano tvrdi da madridski klub finalizira detalje novog ugovora za Brahima Diaza, koji će se u srpnju, nakon tri godine na posudbi u Milanu, vratiti u Real i ovaj put konkurirati za prvu momčad.

Brahim je u siječnju 2019. kao 19-godišnjak došao u Real iz Manchester Cityja za odštetu od 17 milijuna eura, ali u godinu i pol nastupio je samo 21 put u svim natjecanjima, nakon čega je poslan prvo na jednogodišnju, a onda na novu dvogodišnju posudbu u Milan.

Tamo je španjolski ofenzivni veznjak u 109 utakmica u svim natjecanjima postigao 16 golova uz 10 asistencija, a u Realu su zadovoljni njegovim razvojem te ga u sljedećoj sezoni vide kao zamjenu za Marca Asensija, koji je pred istekom ugovora i odlaskom iz kluba. Brahim ima važeći ugovor s Realom do ljeta 2025., ali novi će biti poboljšan, primjereniji prvotimcu nego nedokazanom klincu.

Vraćaju bivšeg juniora za samo pet milijuna eura

Real je još krajem veljače dogovorio povratak još jednog bivšeg igrača koji je bio premlad da se nametne. Fran Garcia je bivši Realov junior koji je po prelasku u seniore igrao za Castillu, a posljednje tri godine za Rayo Vallecano. 

Kad ga je prodao Rayu, Real je uključio klauzule o otkupu za 10 milijuna eura te o 50% budućeg transfera, pa će ga dobiti za samo pet milijuna. Ovom lijevom beku također su 23 godine, a sljedeće sezone u Realu bi trebao konkurirati za mjesto Ferlanda Mendyja u prvoj momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.