RASIZAM

La Liga: Nema dokaza da je Cala rasistički vrijeđao Diakhabyja

Foto: EPA

VODSTVO španjolske La Lige u petak je objavilo kako nije pronašlo ni jedan dokaz da je igrač Cadiza Juan Cala rasistički vrijeđao igrača Valencije Mouctara Diakhabyja tijekom utakmice u nedjelju.

La Liga je analizirala sve dostupne audio i videosnimke s utakmice, a angažirala je i stručnjaka za čitanje s usana, ali nije pronašla dokaze o uvredama na rasnoj osnovi.

Napustili teren

Incident se dogodio u 30. minuti susreta ,kada je došlo do verbalne prepirke između Cale i Diakhabyja. Francuski branič je optužio Calu za rasizam, nakon čega su nogometaši Valencije napustili teren.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU.

"Htio bih razgovarati o tome što se dogodilo u nedjelju u Cadizu. Dva dana su prošla, smiren sam i želim se izjasniti. U nedjelju me uvrijedio protivnički igrač. Rekao mi je 'negro de mierda' (što se može prevesti kao 'crno govno') i to se ne može tolerirati. Svi ste vidjeli moju reakciju. Ovakve stvari se ne smiju događati u životu i prije svega u nogometu, sportu respekta", rekao je Valencijin branič.

Španjolski nogometni savez istražuje incident

Igrači su se nakon 20 minuta pauze vratili, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

Diakhaby je ostao pri tvrdnji da ga je Cala uvrijedio na rasnoj osnovi, dok je 31-godišnji Španjolac sve demantirao kazavši kako je "uhvaćen u medijski cirkus i javni linč".

Ovaj incident istražuje i Španjolski nogometni savez, a La Liga je svoja saznanja podijelila s federacijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.