Rakitić nakon golčine žestoko napao suigrače. Hvalio samo Srbina: "On mi je sve"

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ (35) krasno je zabio za spas Seville kod Cadiza (2:2) u 11. kolu La Lige. No kapetan i legenda Seville nije likovao jer mu je prvi gol sezone golčina. Bijesan je na suigrače i to im je jasno poručio pred kamerama.

"Opet gledam hrpu glupih faca, opet sam ljut k'o pas i opet razmišljam o nevjerojatnim glupostima..."

"Opet gledam hrpu glupih faca, opet sam ljut k'o pas i opet razmišljam o nevjerojatnim glupostima. Moramo biti iskreni prema sebi i ne smijemo početi utakmicu kao što smo napravili ovdje. Nedopustivo je da nakon manje od pola sata gubimo 2:0. Ovo je La Liga i ne smije se igra i zalaganje protiv ijednog suparnika spustiti ni za pet posto!

Da, super je što smo se zatim vratili, ali utakmice se ne igraju od 30. nego od prve minute. Posebno utakmice kao što je ova i koju smo morali dobiti. No očito je da neki u ovoj momčadi biraju utakmice koje će igrati s punim zalaganjem, a koje ne", šokirao je Rakitić španjolsku javnost iskrenošću, ali nije se zaustavio tu:

"Možda mi svi jedni drugima trebamo sasuti u lice što mislimo. Možda će nas to probuditi i natjerati da shvatimo kako više ne možemo ovako"

"Možda mi svi jedni drugima trebamo sasuti u lice što mislimo. Možda će nas to probuditi i natjerati da shvatimo kako više ne možemo ovako. To moramo među nama riješiti mi igrači, to nema veze s trenerima i njihovim smjenama."

Rakitić je ovako bijesan jer je remi kod slabašnog Cadiza bio Sevilli već šesta utakmica zaredom bez pobjede. Činjenica je da je u tom razdoblju Sevilla igrala protiv Barcelone, Reala, Arsenala, PSV-a, ali i da od početka sezone i protiv daleko slabijih suparnika gubi bodove i ima samo dvije prvenstvene pobjede. Zato je u La Ligi tek na 13. mjestu, a u Ligi prvaka nakon tri kola ima samo dva boda. 

Kapetan je bijesan na suigrače, ali ima jednog miljenika

Premda je vođa Seville bijesan na suigrače, španjolski mediji primijetili su da je s jednim bio neobično nježan. Golčinu je slavio grleći se s Markom Dmitrovićem.

Srpski golman Seville je nakon sedam primljenih golova u prve četiri utakmice sezone izgubio mjesto na golu, a Rakitić je objasnio zašto je njemu trčao po zagrljaj i poljubac: "Svi znate da on i ja imamo poseban odnos. Tužan sam što je na klupi. Taj spektakularni tip mi je sve, najveća potpora u svlačionici i izvan nje. Želim da zna koliko ga volim i koliko nam je važan."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.