KOŠARKA

Rađa: Maljković se najviše derao na Kukoča i mene, nije mi se to sviđalo

Screenshot: Youtube

LEGENDARNI košarkaški trener Božidar Maljković i jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti Dino Rađa bili su gosti karantenskog podcasta na Sportklub televiziji.

Maljković je bio trener Jugoplastike od 1986. do 1990. i s njima osvojio dva naslova europskog prvaka, a Rađa je jedan od najboljih sportaša u hrvatskoj povijesti koji je zajedno s Maljkovićem imao vrlo bitnu ulogu u europskim naslovima Jugoplastike.

Povijesni naslov

Upravo je Jugoplastika bila glavna tema razgovora, a Rađa je ponovno cijelu priču proživio prilično emotivno. 

"Kada smo otišli u Muenchen nismo vjerovali da možemo nešto napraviti. Ekipe protiv kojih smo igrali su bile pune odličnih Amerikanaca i teško je bilo očekivati nešto. Međutim, Božo je napravio veliki posao jer je skinuo pritisak s nas i odlično nas je pripremio za te utakmice. Kao što je rekao Barcelonu smo zaista pregazili, ali finale protiv Maccabija je bilo puno teže, međutim uspjeli smo iznenaditi cijeli košarkaški svijet i osvojiti naslov", rekao je Rađa za Sportklub pa komentirao suradnju s Maljkovićem:

"Nisam nikad čuo za njega, ali na prvom treningu mi je sve bilo jasno. Božo je najbolji trener s kojim sam ikad radio. Znam samo da se najviše derao na Tonija Kukoča i mene, to mi nije bilo drago na početku, ali kasnije sam shvatio da ako trener što više viče na tebe da te smatra odličnim igračem."

Povijesni trenuci Jugoplastike

Doček košarkaša u Splitu nakon tog povijesnog naslova bio je fenomenalan, onakav kakav se danas teško može i zamisliti za neku košarkašku momčad u Hrvatskoj.

"Netom nakon naslova nismo ni shvatili što smo napravili, ali kada smo došli u Split to je bio spektakl. Najemotivniji trenutak je za mene bio kada smo došli pred dvoranu gdje je bilo nevjerojatno puno ljudi i gdje je stajala jedna starija gospođa koja nam je ljubila ruke i govorila "hvala vam dico". To je trenutak koji nikad neću zaboraviti", rekao je Rađa pa dodao:

"Mi smo bili kao Beatlesi. Bilo gdje da smo došli su nas dočekali kao zvijezde, tako je bilo i u Splitu. Zaista prekrasan osjećaj."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.