hnl

Računica: Protiv Dinama igraju najbolji i najspremniji. Ne želimo da tu feštaju

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ŠIBENIK u nedjelju u 19:05 u 35. kolu HNL-a dočekuje Dinamo u utakmici koja može i vjerojatno će odlučiti prvaka. Ako Hajduk večeras pobijedi Istru, Dinamo bi pobjedom na Šubićevcu i matematički osigurao naslov uoči velikog derbija na Maksimiru na zatvaranju prvenstva.

Momčad Deana Računice odavno je osigurala ostanak u ligi i protiv Dinama će igrati rasterećeno iako je trener Šibenčana priznao da je pritisak na njemu i igračima velik. Nekoliko navijača Šibenika došlo je preko tjedna na trening i od Računice zatražilo da protiv Dinama igra s juniorima, a Računica je prije toga rekao da bi želio da Hajduk bude prvak.

Rasteretit će igrače

"Da, pritisak je velik i on može biti problem, ali i veliki poticaj. Želimo rasteretiti igrače kako bi odigrali najbolju utakmicu ove sezone jer samo tako možemo pomrsiti račune Dinamu. Moramo zaboraviti sve priče oko te utakmice. Mi igramo za sebe i želimo pokvariti Dinamu planove", rekao je Računica na današnjoj press-konferenciji.

U Šibeniku, koji slovi kao grad koji više naginje Dinamu nego Hajduku, bit će oko 700 navijača Dinama na gostujućoj tribini, ali ih se u samom gradu očekuje nekoliko tisuća. Dinamo je veliki favorit u ovoj utakmici i navijači se nadaju da će u Dalmaciji proslaviti novi naslov prvaka.

"Znam da je to njihov cilj, ali mi ćemo dati sve od sebe da se fešta ne dogodi baš u Šibeniku. Trebamo igrati s istim žarom s kojim smo igrali na Poljudu i onda nam nitko ništa ne može zamjeriti kako god završila utakmica", dodao je Računica.

Problemi u obrani

Šibenik ima dosta igrača koji su na posudbi, neki od Hajduka, ali neki i od Dinama. Računica za ovaj susret ne može računati na vrlo važne obrambene igrače Šimunovića i Perića iako bi on možda mogao i biti spreman. Od Dinamovih igrača u Šibeniku su Marin, Vidović i Julardžija.

"Imamo igrače koji su ugovorima vezani i za Dinamo i za Hajduk. Momci su svjesni pritisaka sa svih strana, ali gdje ćeš veće motivacije od igranja protiv najkvalitetnije ekipe u ligi? Nemam ja baš previše igrača na raspolaganju da mogu puno rotirati", rekao je Računica i nastavio:

"Prije par kola sam rekao da će do kraja prvenstva više prilike dobiti mladi igrači, osobito juniori, ali oni su sad potrebniji u svojoj kategoriji klubu. Ovo je utakmica koju igraju najbolji i najspremniji i najmanje je bitno navija li netko od njih za Hajduk ili Dinamo. Obrana me ubija, morat ćemo nešto kemijati."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.