PSG: Dobro organizirani kartel velikih klubova želi nas uništiti

IZ PSG-a je odmah stigao odgovor na temu kršenja UEFA-inog fairy playa za sezonu 2013./2014. Naime, Spiegel i Mediaset su optužili Francuze i Manchester City da su unatoč tom kršenju dobili dozvolu za sudjelovanje u europskim natjecanjima te da je Gianni Infantino tada iskoristio svoj položaj generalnog direktora Uefe na kontrolno tijelo FFP-a kako bi oni mogli zaigrati.

Javio se Jean-Claude Blanc, izvršni direktor prvaka Francuske.

"Uefa je pošteno namučila PSG u njegovom rastu tijekom proteklih sedam godina. Napokon se stanje u klubu normaliziralo, a onda je Uefa odlučila promijeniti pravila upravo u trenutku kada smo obavili dva velika transfera Mbappéa i Neymara. Stvarno je iznenađujuće da su baš sada odlučili donijeti ovu odluku.

Tu nije stao.

"Nogomet je zbog Uefe jedini biznis u Europi u kojem većinski vlasnik ne smije investirati u klub. Čini mi se da je FFP mijenjao pravila malo po malo kako bi jako dobro organizirani kartel velikih klubova ostao neugrožen od strane drugih klubova koji imaju aspiracije uzeti njihovo mjesto na velikoj sceni. Možda bi PSG jednostavno trebao prestati biti dobar učenik. Platili smo enorman iznos poreza. Poštovali svako pravilo. Trebali biste znati da PSG plaća više poreza nego svi njemački klubovi zajedno i svi talijanski klubovi zajedno. Kada Uefa priča o fair-playu, trebali bi i to uzeti u obzir ako se već zalažu za jednakost."

Prema pisanju Medipartida, Uefa je, kažu, natjerala PSG da prekine suradnju s Qatar Tourism Authorityjem koja započinje 20. lipnja 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.