ATP ASTANA

Prvi tenisač svijeta ispao u prvom kolu jakog turnira. Pobijedio ga "sretni gubitnik"

Foto: EPA

PRVI tenisač svijeta Carlos Alcaraz doživio je iznenađujući poraz u prvom kolu ATP 500 turnira u Astani. U dva seta svladao ga je 66. igrač svijeta David Goffin. Bilo je 7:5, 6:3. Treba naglasiti da je Goffin u glavni dio turnira upao tek kao "sretni gubitnik" te je, iako je poražen u kvalifikacijama, dobio mjesto među 32 tenisača u glavnom dijelu ždrijeba jer je Holger Rune odustao od natjecanja.

Alcaraz je u prvom setu stekao prednost tako što je već u trećem gemu oduzeo servis protivniku, no Goffin ga je odmah vratio. Do kraja seta Belgijac je 19-godišnjem Španjolcu servis oduzeo dvaput, a izgubio samo jednom. U drugom setu Alcaraz nije imao previše šanse, Goffin je vodio i 5:1, a prvi reket svijeta to je uspio tek ublažiti.

Dodajmo da se na vrlo jakom turniru u Astani natječe i Marin Čilić, koji će put u osminu finala tražiti u dvoboju protiv Oscara Ottea, 55. tenisača svijeta. U igri je u Astani ostalo i još pet tenisača iz svjetskog top 10 - Danil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Novak Đoković, Andrej Rubljov i Hubert Hurkacz.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.