Prvi čovjek Hajduka o teškim optužbama: "Tužit ću ga zbog notornih laži"

Foto: Hina

SKANDALOZNE optužbe Ivana Vojkovića na račun vodećih ljudi Hajduka unijele su veliki nemir na Poljud u tjednu nakon loših rezultata i smjene trenera. Otac mladog Hajdukovog igrača Frane Vojkovića jučer je u prostorijama kluba napao predsjednika Hajduka Ivana Kosa nezadovoljan statusom svog sina za kojeg nije bilo mjesta u prvoj momčadi. 

Vojković stariji tvrdi da njegov sin ne igra zato što nije želio njegovu karijeru povjeriti menadžeru na kojeg ga je uputio predsjednik Hajduka. Optužio je Kosa da ga je nagovarao na potpis ugovora s menadžerom Vukmilom Vukmiricom, da je za sve to znao i bivši trener Marijan Pušnik te pomoćni trener Marko Lozo, no sva trojica demantiraju Vojkovića i prijete mu tužbama. 

"Zbog notornih laži koje je izrekao u medijima, protiv g. Ivana Vojkovića prisiljen sam podnijeti privatnu tužbu zbog klevete. Sve što je nakon izlaska iz pritvora dotični izjavio u medijima je potpuna laž. Očito motiviran namjerom da na ružan način obezvrijedi Klub i mene osobno, g. Vojković pokušava rješavati svoje osobne probleme i ostvariti privatne interesa ne vodeći pritom računa da tako šteti i vlastitom sinu", rekao nam je predsjednik Hajduka Ivan Kos. 

"Sve što je izgovorio i napravio g. Vojković u kancelarijama Kluba čuli su brojni klupski zaposlenici te su zgroženi, a o tome su nakon incidenta dali svoj iskaz policiji. Protiv g. Vojkovića se vodi kazneni postupak i uvjeren sam da će se vrlo brzo dokazati istina. Sustavnim pritiscima i vrijeđanjem koje je jučerašnjim prijetnjama i napadom prevršilo svaku mjeru g. Vojković je postao osoba s kojom ću komunicirati jedino putem suda."

"Nikad se nisam miješao u posao trenera"

"Više puta, a tako i ovaj put sam dokazao kako reagiram na pritiske od strane roditelja i menadžera neovisno rade li se putem medija, ili osobno na ulici ili u uredu. Nikad se nisam miješao u posao nijednom našem treneru niti ću to ikad činiti, a branit ću struku od svih pritisaka dok god budem predsjednik Hajduka. O tome tko će igrati odlučivat će isključivo struka koja ima zadatak ocijeniti rad igrača na terenu."

"Žao mi je našeg mladog igrača koji svakako ima potencijal i zanimljiv je klubu. Želio sam i želim mu sve najbolje jer je to i od klupskog interesa i ne smatram ga odgovornim za ponašanje njegovog oca u konkretnom slučaju. Treneru i kapetanu prve momčadi odmah jučer smo naglasili da ponašanje njegovog roditelja ne smije utjecati na igračev status i da je trener taj koji donosi odluke i za njih odgovara."

"Ne mislim više ni jednog trenutka izvan suda posvetiti gospodinu Vojkoviću. Njegove ispade pravdao sam osobnim problemima i roditeljskom subjektivnošću, ali pokazalo se nažalost da sam imao i previše strpljenja," završio je Kos.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.