Prošlo je 10 godina od prljavog poteza kojim je Thierry Henry rasplakao Irce

Foto: EPA

THIERRY HENRY smatran je jednim od najvećih nogometaša koji su ikad nastupali u Premiershipu, a prati ga i reputacija nogometnog pozitivca. Točnije, pratila ga je sve do jedne večeri.

Bilo je to 18. studenog 2009. godine kada je Henry u samo nekoliko minuta prošao put od heroja do jednog od najomraženijih nogometaša na svijetu.

Francuska je dočekala Republiku Irsku u drugoj utakmici playoffa za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Rezultat je bio izjednačen nakon prvih 90 minuta i otišlo se u produžetke u kojima je Henry ispisao jednu negativnu stranicu nogometne povijesti.

Postao je omražen na Otoku

Nakon što je lopta ubačena u kazneni prostor Henry ju je rukom iskontrolirao ne jednom, nego dvaput i onda dodao do Gallasa koji je mirno zabio i odveo Francuze u JAR. 

Irci su se žalili, ali sudac Martin Haanson ništa nije vidio i odluka je ostala stajati. Haanson je kasnije otkrio da se rasplakao nakon utakmice.

"Nakon utakmice smo sjedili u svlačionici i ja sam se rasplakao", rekao je za Sky Sports Hanson koji je za tu utakmicu primio i prijetnje smrću pa dodao:

"Zapitao sam se je li posao koji radim vrijedan poniženja koje me čeka. Bilo mi je jasno da nije moja pogreška". 

Nije krio što je učinio

U izjavi nakon utakmice koju je režirao dvostrukim igranjem rukom Thierry Henry nije zanijekao svoj grijeh.

"Bila je ruka, no nisam ja tu da bih sudio utakmicu. Što se dogodilo? Toto Squillaci je bio u skoku, ja sam bio iza dvojice Iraca. Lopta se odbila od tla i pogodila me u ruku. Sudac nije ništa svirao... Nastavio sam igrati, što bih drugo trebao? Ne negiram, međutim, da sam rukom igrao", rekao je i dodao da neće tugovati zbog toga što je učinio:

"Ne. Glavno je da smo prošli. Činjenica što je bilo tako teško još samo pojačava dobar osjećaj. Nismo odigrali dobro, podbacili smo. No, mnogi su tvrdili da su Irci slaba momčad, što ne odgovara istini. Nije bilo lako", zaključio je Henry. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.